Opitá tortička z medu a orechov
Daniel Hrivňák
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 8. apríla 2013
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 8. apríla 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrozienka namočíme do vlažnej vody. Preosejeme múku spolu s práškom do pečiva. V miske vyšľaháme vajcia do penista, postupne pridávame cukor, med a dobre premiešame, kým sa zmes nespojí. Potom pridáme olivový olej, múku a miešame do hladkého cesta.
- 2
Pridáme brandy, citrónovú šťavu, hrozienka, podrvené vlašské orechy a štipku škorice. Takto pripravenú zmes vlejeme do vymastenej formy a pečieme pri teplote 170 stupňov asi 40 - 50 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
PS: inac to ale vyzera aku chutny kolacik...
čo robia admini, keď sem takýto nedokončený nepodarok dajú???
pcheee, talianska múka....
Google mi vyhodilo toto.Ale torta vyzerá aj tak suprovo
Mr.google píše,že je to z kukurice.Piškotové cesto robievam z polohrubej múky.
Každý máme svoj vyskúšaný a preverený recept,ale niečo som našiel možno to niekoho zaujme.
www.mimibazar.sk/recept.php?id=18966...
súhlasím s tebou. Najprv si odvážte vajca , lebo sú veľké rozdiely v
ich váhe. Priemerné vajco má asi 50g. Podľa toho pridávajte suroviny ako radí mesiar. Na toto je vhodná polohrubá múka.
Ty takto riskuješ ? Nebojíš sa že budeš za "to" popoťahovaný ?
Vďaka nie je to z mojej hlavy.Ale vychádzal som z noriem stanovených napr.pri miešaní BA párkov
zníženie mesa mastnejšieho alebo vody by mohlo
sposobiť,že párky by boli už na druhý deň zvráskavelé.Tak si myslím,že aj pekári a cukráry musia mať podobné normy o ktorých mi laici nevieme.Možno sa mýlim tak Sorry.
Pozdravujem z NL