Foto: martinis
Tradičnú paradajkovú omáčku k cestovinám už iste jedla väčšina z nás a dobre ju poznáme. Vyskúšali ste ju však už s červeným vínom ? Zobraziť celý popisTradičnú paradajkovú omáčku k cestovinám už iste jedla väčšina z nás a dobre ju poznáme. Vyskúšali ste ju však už s červeným vínom ? Ja dnes áno, pridal som trocha gorgonzoly, čerstvý tymián a aj pár zelených olív :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
hrnček |
|
1/2 ks (pokrájaná najemno) |
|
strúčik (nakrájaný na plátky) |
|
50 ml |
|
plechovka (alebo cherry) |
|
60 g |
|
8 ks |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvo namleté |
|
štipka |
|
1/2 ČL |
|
PL + na pokvapkanie |
|
Postup
-
1
Základom dobrej paradajkovej omáčky je cesnak a cibuľa, preto polovicu cibule nasekáme najemno, cesnak nakrájame na plátky a na panvicu kvapneme lyžicu olivového oleja. Necháme ho dobre rozohriať, cibuľu s cesnak osmažíme, kým nechytia správnu farbu.
- 2
Medzitým otvoríme plechovku kvalitných krájaných paradajok v plechovke. Mal som šťastie na výborne cherry rajčinky v bohatej paradajkovej šťave, tie sa sem hodili vynikajúco :) Pridáme ich na panvicu, plechovku ešte vypláchneme vodou, aby nič nevyšlo nazmar. Prilejeme dobré červené víno a privedieme k varu.
- 3
Ochutíme tymiánom, bazalkou a ja rád pridávam aj bobkový list pre zaujímavejšiu chuť. Namelieme trochu nového korenia a pridáme aj pol lyžičky cukru. Zatiaľ som omáčku nesolil, aby sa naplno rozvinula prirodzená sladkosť paradajok. Varíme nezakryté do zhustnutia, ak použijete lepšie paradajky s hustou šťavou, potrvá to len pár minút.
- 4
Cestoviny uvaríme, zlejeme a pridáme do omáčky, až teraz osolíme štipkou soli. Premiešame, ešte horúce naservírujeme na tanier a rozdelíme na ne gorgonzolu. Ak budete dosť rýchli, stihne sa ešte roztiecť a bude to skvelé :) Doplníme zelenými olivami, čerstvým tymiánom a servírujeme zakvapnuté olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a odteraz ako som na vareche budem len pridávať moje doktorandské vychytávky :D a nemáš zač ;)
@ada13 : dobre, budem čakať na Tvoju reakciu a samozrejme ďakujem za Tvoj milý komentár ;)
@afataga : tymián tak pekne nestojí, to by bola taká ovednutá palma :-)) Nové korenie samozrejme nemusí byť, ale mne sa tam hodí, povzbudí prirodzenú chuť omáčky a je potom výraznejšia .
@lucina2222 : pevne verím, že bude chutiť :O)