Talianska kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Pizzòccheri della Valtellina

Cestoviny

Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

prazdny

Pražma kráľovská (Orata, Sparus aurata) a slávky

Večera

Radšej mám na tento spôsob sardinky alebo makrelu, no keď je chuť na ryby, tak...

prazdny

Rizoto s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Jemné krémové rizoto s medvedím cesnakom je ideálnou voľbou pre jarné dni....

prazdny

Jarné rizoto s hráškom a bylinkovým olejom

Bezmäsité jedlá

Toto rizoto je skvelým spojením chutí aj štruktúr.

prazdny

Ryža so zelerom a mangoldom

Bezmäsité jedlá

Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)

prazdny

Parmezánové risotto so sušenými paradajkami, steakom z tuniaka a špargľou na masle

Hlavné jedlá

Navarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023....

prazdny

Vanilkovo-černicové semifreddo s bezlepkovými sušienkami

Dezerty

V horúcich letných dňoch sa nám žiada osvieženie. Či už v podobe chladenej domácej limonády, melóna alebo zmrzliny....

prazdny

Cviklové rizoto s parmezánovou krustou

Bezmäsité jedlá

Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt....

prazdny

Rizoto s prosciuttom a so špargľou

Hlavné jedlá

Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle....

prazdny

Domáce gnocchi s pestom a šunkou

Cestoviny

Jednoduchá domáca večera.

prazdny

Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou)

Večera

Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu....

prazdny

Toskánsky cuketový koláč

Koláče

Netradičný chutný koláč, recept som našla v starom časopise. Pečie sa z čerstvej cukety.

prazdny

Citrusový dresing na ľadový šalát

Šaláty

Pred nejakým časom v jednej kuchárskej relácii tento dresing predviedla šéfkuchárka Cornelia Poletto. Zaujal ma, ...

prazdny

Tiramisu dezert so sušienkami bez lepku

Dezerty

Čakáte hostí a chcete urobiť dobrý dojem hostiteľa či hostiteľky? Máme pre vás skvelý tip....

prazdny

Kurací rezeň s paradajkami a čakankou

Kuracie mäso

Lombardským variantom nášho rezňa je milanesa – tenký plátok mäsa vypražený v trojobale....

prazdny

Sicílska caponata

Bezmäsité jedlá

Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám....

prazdny

Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou

Hlavné jedlá

400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...

prazdny

Špagety s omáčkou z pečených paradajok

Cestoviny

Skúste paradajkovú omáčku na cestoviny namiesto varenia jednoducho upiecť....

prazdny

Bruschetty s pestom

Bezmäsité jedlá

Bagetu nakrájame na šikmé kolieska. Každé potrieme pestom.

prazdny

Pesto di Carciofi (artičokové pesto)

Bezmäsité jedlá

Toto je alternatíva klasického bazalkového pesta, je to skôr artičokový krém....

prazdny

Citrónová, pistáciová a mandľová granita

Dezerty

Granita je ľadové osvieženie, ktoré sa na Sicílii podáva so sladkou brioškou brioche col tuppo...

prazdny

Pizza calzone s tekvicovou plnkou

Hlavné jedlá

Preložená pizza z kysnutého cesta je na pečenie v domácej rúre priamo ideálna. Všetky suroviny sa...