
Celozrnné linguine s omáčkou z tofu
Milujem stredomorskú kuchyňu, a tak som sa rozhodla vymyslieť na dnešný obed vegetariánsku verziu cestovín...

Falošná tiramissu torta
Tento recept vznikol úpravou klasickej tiramissu torty na lacnejšiu a rýchlejšiu variantu. Moji synovia si...

Pizza s chorrizom
múku, teplú vodu, 1 lyžicu oivového oleja, cukor, soľ a droždie spolu vymiešame...

Neodolateľná mini pizza
Piatkový večer, pivko, terasa, pizza :) Dnes Vám ukážem recept na pizzu z jednoduchého...

Bryndzové penne
Rýchly a chutný recept, ktorý som dnes vymyslela, keďže som na varenie mala veľmi málo...

Pizza pre milovníkov
Droždie rozmiešame vo vlažnej vode, do ktorej sme pridali cukor. Necháme postáť. Zmes zmiešame...

Šalát All Italiana
Dresing: V mixéri vymiešame olivový olej, parmezán, petržlen, cukor, ocot, čierne korenie,...

Jahodové bábovičky
Jahody, jahody, jahody... v tomto období si neviem odpustiť každý deň dobrú porciu... a...

Cestoviny so špenátom
Najprv pripravíme cestoviny, počas prípravy k nim pridáme PL olivového oleja. Na oleji speníme nadrobno...

Makové pappardelle s jahodami a javorovým sirupom
Hladkú múku s makom nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme...

Plnené conchiglioni s tekvicou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Po scedení ich pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto...

Stredomorská misa
Výborné a jednoduché predjedlo, vďaka ktorému sa prenesiete do stredomorských krajín.

Mandľovo-mrkvový sladký chlebík taliansky
Tento recept som našla keď som dostala chuť upiecť Carrot cake ale tradičné recepty s veľkými dávkami...

Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke
Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...

Schiacciata
Milujem taliansku kuchyňu a ešte radšej varím podľa Emanuela Ridiho. Vyskúšajte jeho sladku focacciu s čiernymi...

Ružovo-kokosová panna cotta
Keď som v tureckom obchode objavila ružový džem a syrup musela som niečo vymyslieť.

Smažené olivy s papričkou v parmazánovém těstíčku
Miluji olivy a smažené se hodí na oslavy k vínu, ale také k večeři s pečivem....

Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského

Torta Mimosa
Piškótový korpus rozkrojte na 3 vrstvy a strednú vrstvu nahrubo rozdrobte. Spodnú a vrchnú vrstvu jemne...

Mortadella
Mäso pomelieme, pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť na 12 hodín....

Pikantné kukuričné cestoviny
Tieto cestoviny sú vhodné nielen pre celiatikov, ale každého, kto ocení chutné, zdravé a...

Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...

Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...

Tagliatelle s petržlenovým pestom
Za tento recept ďakujem @Zirafninka1, hoci som ho trošku pozmenila :)

Špagety so zelenou špargľou a žeruchou
Špargľu umyjeme, spodnú tretinu olúpeme a stonky nakrájame na 4 cm kusy. Šalotku najemno nasekáme....

Kelové pesto
Pesto je originálne pripravované z bazalky, píniových orieškov, parmezánu, olivového oleja, soli, ...

Pikantné špagety s grilovanou brokolicou
Kombináciu chilli, brokolice a špagiet som nikdy predtým neskúšala a milo prekvapila. Špagety sú chutné,...