Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke
Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...
Gratinované špagety
Očistenú mrkvu, petržlen a slaninu nakrájame na kocky. Cibuľu, pór, šampiňóny a stopkový zeler...
Mandľovo-lieskovcové makrónky s levanduľovou ganache a bazovým želé
Nie celkom typická príchuť, ale chcela som ju vyskúšať už dlhšie. Čakala som pokiaľ rozkvitne moja levanduľa v záhrade a pustila som sa do toho....
Originálna pletená syrová pizza z celozrnnej špaldovej múky
Mate radi pizzu? Tak tento recept si zamilujete. Nielen, že je originálna, ešte je...
Cukinové cestoviny v batôžku
Ked som cakala moju druhu dceru, musela som prelezat celych 9 mesiacov a jedina moja zabava...
Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...
Pikantné kukuričné cestoviny
Tieto cestoviny sú vhodné nielen pre celiatikov, ale každého, kto ocení chutné, zdravé a...
Pizza pre milovníkov
Droždie rozmiešame vo vlažnej vode, do ktorej sme pridali cukor. Necháme postáť. Zmes zmiešame...
Zapečené lasagne so zeleninou
Tento recept mám veľmi rada :-) Je chutný a je to tip na ľahký obed :-)
Pikantné špagety s grilovanou brokolicou
Kombináciu chilli, brokolice a špagiet som nikdy predtým neskúšala a milo prekvapila. Špagety sú chutné,...
Špenátovo-tvarohové ravioli preliate maslom s chilli a petržlenovou vňaťou
Opäť talianska kuchyňa, tá nikdy nesklame. Tento krát ravioli. Trošku pracnejšie ale určite sa...
Šalát All Italiana
Dresing: V mixéri vymiešame olivový olej, parmezán, petržlen, cukor, ocot, čierne korenie,...
Veľký šalát malého Cézara
Nedeľné popoludnie, blíži sa večera. Čo urobiť? Človek nie je ani tak hladný, ale...
Tagliatelle s petržlenovým pestom
Za tento recept ďakujem @Zirafninka1, hoci som ho trošku pozmenila :)
Tagliatelle s kuracími kockami
Najprv si pripravíme marinádu tak, že v miske vyšľaháme všetky suroviny. Očistené kuracie prsia nakrájame na...
Cestoviny s hlivou v bylinkách
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Medzitým sparíme rajčiny, olúpeme ich a nakrájame na kocky. Nakrájanú...
Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...
Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského
Králik na kyslo
Tento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si...
Kuracie pečienky à la Marcello Vianni
Pečienky u nás jeme len s manželkou, dieťa to nechce, dôvod mi je neznámy :)
Caprese
Očistíme paradajky a orežeme z vrchnej a spodnej strany. Vydlabeme dužinu. Musíme si dávať pozor...
Celozrné ravioly s rukolou
Zdravé, sýte a veľmi chutné jedlo z talianskej kuchyne, ktoré som si upravila podľa mojich...
Lasagne (la zaňe) so špenátou a nivom
Krásny, príjemný a priateľský recept do daždivého počasia.
Paradajkovo-bazalková polievka raz dva
U nás doma patria paradajky k obľúbeným ingredienciám. Okrem toho milujem bazalku, jej vôňu, ...
Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia. Etymologický...
Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom
Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno,...
Tagliatelle al limone
Včera pršalo, tak namiesto bicykla som sa motal v kuchyni a pripravil tieto letné cestoviny.
Spaghetti Aglio Olio e Pepperoncino
Jednoduché, rýchle, chutné. Na obrázku je záber porcie, kde som pridal aj sušené...
Treska s krustou zo sušených paradajok
Fenikel a ryby spolu fantasticky ladia, hlavne takto - po taliansky.
Kelové pesto
Pesto je originálne pripravované z bazalky, píniových orieškov, parmezánu, olivového oleja, soli, ...