Mortadella
Mäso pomelieme, pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť na 12 hodín....
Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke
Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...
Ružovo-kokosová panna cotta
Keď som v tureckom obchode objavila ružový džem a syrup musela som niečo vymyslieť.
Originálna pletená syrová pizza z celozrnnej špaldovej múky
Mate radi pizzu? Tak tento recept si zamilujete. Nielen, že je originálna, ešte je...
Gratinované špagety
Očistenú mrkvu, petržlen a slaninu nakrájame na kocky. Cibuľu, pór, šampiňóny a stopkový zeler...
Pikantné kukuričné cestoviny
Tieto cestoviny sú vhodné nielen pre celiatikov, ale každého, kto ocení chutné, zdravé a...
Cukinové cestoviny v batôžku
Ked som cakala moju druhu dceru, musela som prelezat celych 9 mesiacov a jedina moja zabava...
Pizza pre milovníkov
Droždie rozmiešame vo vlažnej vode, do ktorej sme pridali cukor. Necháme postáť. Zmes zmiešame...
Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...
Pikantné špagety s grilovanou brokolicou
Kombináciu chilli, brokolice a špagiet som nikdy predtým neskúšala a milo prekvapila. Špagety sú chutné,...
Zapečené lasagne so zeleninou
Tento recept mám veľmi rada :-) Je chutný a je to tip na ľahký obed :-)
Šalát All Italiana
Dresing: V mixéri vymiešame olivový olej, parmezán, petržlen, cukor, ocot, čierne korenie,...
Špenátovo-tvarohové ravioli preliate maslom s chilli a petržlenovou vňaťou
Opäť talianska kuchyňa, tá nikdy nesklame. Tento krát ravioli. Trošku pracnejšie ale určite sa...
Kuracie pečienky à la Marcello Vianni
Pečienky u nás jeme len s manželkou, dieťa to nechce, dôvod mi je neznámy :)
Veľký šalát malého Cézara
Nedeľné popoludnie, blíži sa večera. Čo urobiť? Človek nie je ani tak hladný, ale...
Tagliatelle s petržlenovým pestom
Za tento recept ďakujem @Zirafninka1, hoci som ho trošku pozmenila :)
Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského
Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...
Tagliatelle s kuracími kockami
Najprv si pripravíme marinádu tak, že v miske vyšľaháme všetky suroviny. Očistené kuracie prsia nakrájame na...
Cestoviny s hlivou v bylinkách
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Medzitým sparíme rajčiny, olúpeme ich a nakrájame na kocky. Nakrájanú...
Králik na kyslo
Tento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si...
Spaghetti Aglio Olio e Pepperoncino
Jednoduché, rýchle, chutné. Na obrázku je záber porcie, kde som pridal aj sušené...
Caprese
Očistíme paradajky a orežeme z vrchnej a spodnej strany. Vydlabeme dužinu. Musíme si dávať pozor...
Paradajkovo-bazalková polievka raz dva
U nás doma patria paradajky k obľúbeným ingredienciám. Okrem toho milujem bazalku, jej vôňu, ...
Treska s krustou zo sušených paradajok
Fenikel a ryby spolu fantasticky ladia, hlavne takto - po taliansky.
Celozrné ravioly s rukolou
Zdravé, sýte a veľmi chutné jedlo z talianskej kuchyne, ktoré som si upravila podľa mojich...
Lasagne (la zaňe) so špenátou a nivom
Krásny, príjemný a priateľský recept do daždivého počasia.
Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia. Etymologický...
Kelové pesto
Pesto je originálne pripravované z bazalky, píniových orieškov, parmezánu, olivového oleja, soli, ...
Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom
Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno,...
Tagliatelle al limone
Včera pršalo, tak namiesto bicykla som sa motal v kuchyni a pripravil tieto letné cestoviny.