Foto: soncya
Je to jedno z najobľúbenejších jedál mojej dcéry.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
0,2 kg |
|
0,1 l teplá |
|
1 KL |
|
štipka |
|
20 g |
|
50 g |
|
pol hlavičky |
|
0,3 kg |
|
3 ks na tvrdo |
|
0,1 kg |
|
malá |
|
150 g |
|
200 g |
|
150 g strúhaný |
|
|
|
0,1 l |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Pripravím si kvások z droždia, štipky cukru a 1/4 dl teplej vody. Hladkú múku vsypem do misy, pridám soľ, kvások trochu olivového oleja, teplú vodu a vypracujem cesto. Dám na telplé miesto asi na 15 minút podkysnúť.
- 2
Do menšej misky zmiešam paradajkový pretlak (kečup) s prelisovaným cesnakom. Nakrájam si všetky ingrediencie na drobné kocky (1/2 x 1/2 cm). Rozmeľním v prstoch syr niva a do misky k nemu pridám ešte horúce pokrájané vajíčka, ktoré sú uvarené na tvrdo (od zovretia 10 min.) Rozmiešam.
- 3
Podkysnuté cesto vyváľam na pomúčenej doske na tenko, alebo ako to robím ja v rukách si povyťahujem potrebný kruh, alebo obdĺžnik ak pizzu pečiem v plechu. Plech musí byť vymastený a vysypaný hrubou múkou. Cesto na plechu potriem olivovým olejom (ja hala-bala pokvapkám priamo z fľaše) a potrieme pripravenou cesnakovo - kečupovou zmesou. Na toto navrstvíme na mikroskopicky nakrájanú cibuľu a sypeme ostatné ingrediencie systémom "siatie z hrste" (moja postupnosť: cibuľa, šunka, vajíčko s nivou, broskyne, olivy, bazalka) a na koniec na hrubo strúhaný syr. Nesolíme lebo je slaná niva. Pečiem vo vyhriatej rúre na 190*C asi 15 - 17 minút. Prajem dobrú chuť!!! Ovocie doporučujem obmieňať, je to výborné aj s čerstvým hroznom, kompótovanými mandarinkami, ananás je klasika.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu