Filetto di maiale alla crosta - panenka v lístkovom ceste fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Vincenza Miele
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto vyvaľkáme natenko na takú veľkosť, aby sa do neho dala zvinúť bravčová panenka.
-
2
Panenku odblaníme, prešpikujeme kúskami slaniny,
-
3
osolíme a narýchlo opražíme na oleji, prilejeme trošku vína, počkáme, kým sa odparí.
-
4
Mäso necháme oddýchnuť.
-
5
Na oleji orestujeme trochu cesnaku a slaniny nakrájanej na drobné kocky,
-
6
pridáme špenát, okoreníme, osolíme, necháme zavädnúť.
-
7
Takto pripravený špenát nanesieme na celé lístkové cesto, necháme voľné len 2 cm okraje na každej strane cesta. Na špenát k okraju cesta položíme orestovanú panenku.
-
8
Cesto zvinieme, na koncoch zatlačíme, poriadne ponatierame rozšľahaným vajíčkom
-
9
a popicháme nožíkom alebo vidličkou.
-
10
Dáme piecť na 180 °C na cca 20 minút tak, aby mäso ostalo vovnútri ešte trochu ružové a panenka nepreschla.
-
11
Podávame so šalátom.
Dá sa samozrejme použiť pri degustácii, alebo ako motivácia pre kuchára.
Dakujeme za upozornenie, vino sme doplnili do bodu 3, ale samozrejme pohariku vina sa pri vareni potesi aj kuchar :)