Domáca pizza bez lepku s pohánkou
Foto: novalim
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone.
Prípadne si Zobraziť celý popisMáme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone.
Prípadne si namiesto klasickej pizze ušúľame pizzové tyčinky a zajedáme ich s rajčinovou polievkou alebo nejakou dobrou
nátierkou. Upiecť si doma pizzu už nie je problém ani pre celiatikov. S našou zmesou Promix Forte, ktorá je špeciálne
namiešaná tak, aby sa z nej dala robiť pizza, sa vám určite podarí.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 230-250 °C
Suroviny
320 g |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
50 ml (+ na potretie cesta) |
|
320 ml |
|
Na obloženie: | |
|
|
|
|
(kvalitný paradajový pretlak) |
|
(sušené alebo čerstvé) |
|
Na ozdobu: | |
lístky |
|
Postup
-
1
Všetky prísady na cesto dáme do veľkej misy a hnetením vypracujeme cesto. Trvá to aj 10 minút. Hotové cesto potrieme olivovým olejom, misu prikryjeme potravinovou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme vykysnúť na dvojnásobok. Ak nechávate cesto kysnúť na programe v rúre, prikryte ho utierkou a do rúry vložte nádobu s vodou, aby sa tvorila para a vlhké prostredie, vďaka čomu ostane bezlepkové cesto vláčne.
- 2
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 bochníčky, každý z nich premiesime na pomúčenej pracovnej doske a vytvarujeme z nich pizze (šikovnejší ručne, menej zdatní kľudne valčekom).
- 3
Pizzové cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme paradajkovým pretlakom tak, aby asi centimeter okraja ostal nepotretý. Pomodoro teraz posypeme nasekaným oreganom. Poukladáme šunku a plátky mozzarelly. Okraje cesta potrieme olivovým olejom.
- 4
Pečieme pri vysokých teplotách (230-250 °C) asi 15 minút, kým sa okraje cesta nezačnú farbiť dozlatova. Pred podávaním ozdobíme lístkami bazalky.
Tiež bezlepková pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu