Bezlepková pizza
Bezlepková pizza

Domáca pizza bez lepku s pohánkou

novalim - fotkanovalim, 23. februára 2024. Komerčný recept.
Domáca pizza bez lepku s pohánkou
Foto: novalim

Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone. Prípadne si Zobraziť celý popisMáme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone. Prípadne si namiesto klasickej pizze ušúľame pizzové tyčinky a zajedáme ich s rajčinovou polievkou alebo nejakou dobrou nátierkou. Upiecť si doma pizzu už nie je problém ani pre celiatikov. S našou zmesou Promix Forte, ktorá je špeciálne namiešaná tak, aby sa z nej dala robiť pizza, sa vám určite podarí.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
25 (+ kysnutie) minút
príprava
15 minút
na 230-250 °C

Suroviny

320 g
80 g
1 bal.
1 ČL
1 ČL
50 ml (+ na potretie cesta)
320 ml
Na obloženie:
 (kvalitný paradajový pretlak)
 (sušené alebo čerstvé)
Na ozdobu:
 lístky




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na cesto dáme do veľkej misy a hnetením vypracujeme cesto. Trvá to aj 10 minút. Hotové cesto potrieme olivovým olejom, misu prikryjeme potravinovou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme vykysnúť na dvojnásobok. Ak nechávate cesto kysnúť na programe v rúre, prikryte ho utierkou a do rúry vložte nádobu s vodou, aby sa tvorila para a vlhké prostredie, vďaka čomu ostane bezlepkové cesto vláčne.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 bochníčky, každý z nich premiesime na pomúčenej pracovnej doske a vytvarujeme z nich pizze (šikovnejší ručne, menej zdatní kľudne valčekom).

  3. 3

    Pizzové cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme paradajkovým pretlakom tak, aby asi centimeter okraja ostal nepotretý. Pomodoro teraz posypeme nasekaným oreganom. Poukladáme šunku a plátky mozzarelly. Okraje cesta potrieme olivovým olejom.

  4. 4

    Pečieme pri vysokých teplotách (230-250 °C) asi 15 minút, kým sa okraje cesta nezačnú farbiť dozlatova. Pred podávaním ozdobíme lístkami bazalky.

Diskusia k receptu