Drobné pečivo
Drobné pečivo

Cantuccini s madľami a pistáciami

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 25. októbra 2021
Cantuccini s madľami a pistáciami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 ks
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

240 g
1 ČL
180 g
1 bal.
2 PL
2 PL
40 g nesolené
40 g lúpané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Do veľkej misy dáme múku, práškový a vanilkový cukor, prášok do pečiva a premiešame. Pridáme vajíčka, likér, dobre zmiešame a pridáme mandle a pistácie. Cesto má lepkavú konzistenciu.

  2. 2

    Na plech dáme papier na pečenie, z cesta sformujeme dva valčeky, a pečieme 25 minút.

  3. 3

    Upečené necháme trochu vychladnúť, potom nakrájame na 1 cm hrubé plátky a sušíme v rúre ešte 10 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Talianska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Drobné pečivo, Pečené

Diskusia k receptu