Biscotti
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 23. decembra 2020
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 23. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 ks
porcií
porcií
30 minút
na 180/160 °C
na 180/160 °C
Suroviny
325 g |
|
115 g |
|
2 ks |
|
125 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
125 g (brusnice, nakrájané slivky, marhule) |
|
185 g olúpané (alebo pistácie) |
|
Postup
-
1
Maslo, vajcia a cukor spolu vymiešame a pridáme amaretto. Potom pridáme múku, škoricu, prášok do pečiva a vypracujeme cesto. Nakoniec pridáme nasekané sušené ovocie a mandle. Cesto necháme v chladničke odstáť aspoň 2 hodiny.
- 2
Z cesta vytvoríme dva podlhovasté bochníky. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch 20–25 minút.
- 3
Takto predpečené cesto vyberieme, uhlopriečne nakrájame na centimeter hrubé kúsky a necháme dosušiť na 160 stupňoch cca 10 minút.
Tiež sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu