Domáce mascarpone

blackwolfer - bez fotkyblackwolfer, 6. augusta 2012
30 minút
príprava

Suroviny

500 ml
1/4 lyžičky




Postup

  1. 1

    Šľahačkovú smotanu zohrejeme na 85°C, pridáme kyselinu citrónovú poriadne premiešame a odstavíme. Necháme 10 min. stáť.

  2. 2

    Hotovú masu prelejeme do huste prepletanej látky a necháme 12 hod. odstáť.

  3. 3

    Z tejto dávky vyjde cca. 250g

Diskusia k receptu

evanaaa
Ak nemám teplomer, ako si asi zistím teplotu, musí to byť presné? Ale skúsila by som, to v tej handričke necháme stiecť? Alebo v hustom sitku z umelej hmoty, aj tak by to mohlo byť.
2010
@nadia56 , to co si pridala je skor dobry cerstvy syr nie mascarpone , to je tu spravne raz sme robili ale davali sme tartaric acid , neviem co je to v preklade ale sme to miesali pokial sa nerobili ciary -nezhustlo to v tych 85 C, @palokuchki je taka syrova odbornicka ona bude vediet .
leomax
Nemôže, musí to byť dobre! Skúsil som nedávno urobiť rikotu podľa @Klaura a výsledok bol vynikajúci. Verím aj Tebe, vďaka za výborný recept, možno už dnes to vyskúšam.
blackwolfer
@evanaaa teplotu zistíte tak že keď sa na stene začnú robiť bublinky to je tých cca 80-85°C
@2010 tartaric acid je v preklade kyselina vínna, a keď to nezhustne to nevadí.... stačí to dať do toho plátna a ono z toho ta syrovátka odtečie
@leomax ja som to už skúsil a pekne mi zhustol... je taký ako z obchodu

A ďakujem všetkým za komentáre
waocipa
si veľmi šikovný a tvoj recept si ukladám-kiežby aj ja mala takého šikovného kuchára co občas niečo vykúzli-prajem ti veľa úspechov v tvorivej kuchyni...
leomax
@blackwolfer , ešte raz vďaka! Mascarpone sa vzdarilo, dal som rodine porovnať môj (podľa Tvojho RP) a všetci sa zhodli, že ten Tvoj je chutnejší. Určite to robi tá citronová prľchuť.A odpad( srvátku) som využil na výrobu Ricotty, podľa @Klaura. takže výsledný efekt je vynikajuci. Ešte raz, vďaka! /Verím, že raz s Teba bude veľký pán ŠÉFKUCHÁR/.
leomax
Poznámka:Chutnali môj, podľa Tvojho RP s kupovaným!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia