Pizza s mäkkými okrajmi podľa Nigelly Lawson

mimit - fotkamimit, 7. novembra 2014
Pizza s mäkkými okrajmi podľa Nigelly Lawson
Foto: mimit

Recept je z knihy Kuchyňa - Srdce domova. Páči sa mi, že Nigella si nerobí hlavu s pomenovaním, keďže ide skôr o syrový koláč. Zobraziť celý popisRecept je z knihy Kuchyňa - Srdce domova. Páči sa mi, že Nigella si nerobí hlavu s pomenovaním, keďže ide skôr o syrový koláč. Jednoduchý, ale chutný a veľmi sýty.

2
porcie
5 minút
príprava
33 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
100 g
 (alebo obyčajná)
250 ml
 na vymastenie formy
100 a viac g




Postup

  1. 1

    Rúru zohrejeme na 200 stupňov. V miske si vidličkou vyšľaháme vajce a pridáme múku, soľ, mlieko a minimálne 50 g čedaru (ja som dala celých 100 g) a vypracujeme tekuté cesto, ktoré vylejeme do maslom vymazanej formy. Nigella píše, že použila formu s priemerom 20 cm, tá moja má 30 cm.

    Pizza s mäkkými okrajmi podľa Nigelly Lawson - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme asi 30 minút. Zakaždým sa mi stalo, že počas pečenia, keď tekuté cesto mení konzistenciu na tuhé, vyrástla mi uprostred taká bublina, tú som vidličoku prepichla na viackrát a pokračovala som v pečení.

  3. 3

    Po približne 30 minútach od začiatku pečenia, vložíme na pizzu ľubovoľnú prílohu. Na obrázku bola grilovaná kuracia šunka, datlové paradajky a syr. Zapekáme už len asi 2-3 minúty, kým sa syr roztopí a získa zlatistú farbu. Potom už len pizzu vyberieme a nakrájame. Dobrú chuť.

    Pizza s mäkkými okrajmi podľa Nigelly Lawson - obrázok 3

Diskusia k receptu

mimit
@radox1 asi mas pocit, ze si lepsi kuchar ako ona. Ale mne sa mnohe jej recepty pacia. Dakujem za radu, o to, koho si ja vyberam, sa ty starat nemusis. Nechapem, preco mate ludia pocit, ze ak niekto prida recept, treba ho doslova zdrbat za to, ze si dovolil pridat recept, ktory sa vam nepozdava. @afataga u teba som zvyknuta na negativne komentare. Neprekvapuju ma. Aj ked k tej monackej princeznej mi pride, ze mas komentarmi niekedy blizko.
mimit
Nieco vam poviem ludia, uprimne. Asi mnohi zabudate, ze tato stranka je o vareni. O receptoch, ktore jeden clovek prida pre inych, ktorych by to mohlo zaujimat. Venuje cas a energiu prakticky cudzim ludom. Aby ti mohli uvarit a upiect svojim blizkym nieco dobre. Recepty su robene s dobrym umyslom a dobrou energiou. A potom sa prihrnie niekto kto kritizuje nazov, ako sa opovazujete nazvat nieco pizzou, svieckovou.. Pritom presne Nigella serie na take veci a ona je PANI kucharka, mozte sa ludia bit do prs, ze ona je nikto. Riesite gramatiku, riesite to, ze vam sa ten recept nepaci. Co sa s vami deje? Maly ste snad zly den? Takze este raz. Toto je stranka o vareni. O receptoch, ktore by sa mohli hodit tym, ktori ich nepoznaju. Alebo chcu vyskusat nieco nove. Nie je to stranka vynadaj prvy tomu, kto pridal recept, co sa ti nepaci. Ja vam nekazem, co sem mate alebo nemate pisat. Kludne aj kritizujte. Ja len, ci ste sa zamysleli, na co vlastne tato stranka vznikla. Ze to urcite nebolo za ucelom, aby si ludia navzajom za ich snahu "nakladali". Dobru nic vam prajem
denyany
Zaujalo ma, že do cesta nejde droždie ani pr.dopeč. Som zvedavá, aké je cesto po upečení? No ale to zistím, až vyskúšam, však? A páči sa mi, že je to rýchlovka-aspoň príprava cesta. Nigelu rada pozerám, zatiaľ som sa len inšpirovala nejakými jej nápadmi v kuchyni, ale ty len skúšaj ďalej a veľmi sa netráp s komentmi od tých 'dokonalých' kuchárov, my obyčajní si radi skúsime aj niečo, čo im nie je po chuti.:-)
rain333
Milá mimit, pizzu robím síce inak ale toto za vyskúšanie stojí, vyzerá to zaujímavo. Nigella je totiž "PANI" kuchárka na rozdiel od niektorých princezien tu :D nech ťa negatívne komenty neodradia aj keď mňa tiež znechucujú.....nechápem prečo niektorých chvália aj za pridanie "sirupovej vody" a do iných sa navážajú :( ale asi len oni vedia prečo. Nedaj sa odradiť, je tu veľa ľudí ktorí nekomentujú ale radi vyskúšajú :) pekný deň všetkým pozitívne naladeným ;)
mariamka
zaujimavy recept na "pizzu", skor to bude nejaky "slany kolac s oblohou" ale, preco nie? na Nigelu sa dobre pozera, kamera vie, co ma zabrat :) @mimit nerob si problem, ventiluj, pekne si to podala, nafotila, niekto riesi a iny vidi
neposed
paci sa mi Tvoja rychlovka, urcite stoji za vyskusanie, vdaka za inspiraciu. A netrap sa, nemusis sa vsetkym pacit, ani oni sa nepacia vsetkym, len pokojne dalej.
radost
mne to skôr pripomína pečenú "akobyomeletu"..kedže žiadne kvasnice..proste-nové jedlo..skúsiť hodno..
@2010
vyzerá veľmi lákavo..ja môžem aj s cestom hrubším..ponúkni..:-)
mimit
@denyany mne sa to cesto chutou podoba na akoby pizzu so styrmi druhmi syra, ked si nechas iba stred bez suchych krajov. A je to ozaj rychlovka. @radost mas pravdu, je to akoby syrova omeleta. Len naozaj vyrazne syrova. Budem sa tesit, ked napise komentar aj niekto, kto vyskusal recept. A dakujem za vase mile slova.
zifi
@mimit netreba sa zdrzovat nevhodnymi stanoviskami, skor smelo pokracovat vo svojom zlepsovani... Kazdy, kto sa na nejaky vrchol dostal, tak sa tam musel vyskriabat - okrem tych, co si myslia, ze tam spadli z neba :-)
terinka55
@Mimit , mne sa Tvoj recept páči, lebo vyzerá skvelo a určite tak aj chutí. Plne súhlasím s Tvojim názorom. Takých ľudí je tu viac, ibaže radšej pre pokoj zostanú v anonymite. Nič si z toho nerob. Var a peč podľa svojej chuti a fantázie. Nech Ťa to baví aj naďalej!!!!!
luss44
aj mne sa páči, skôr je to pre mňa taký syrový koláč, navrch obloha podľa chuti.
klaudia968
@mimit aj mne sa ten recept páči a rada pozerám aj Nigelu, páči sa mi na nej tá ľahkosť s akou pripravuje jedlá pre rodinu, alebo známych. Je na nej vidieť, že to robí s láskou a nie z donútenia.
lucka555
Nigellu síce nepoznáme no receptík sme vyskúšali a veľmi nám chutil.. plus som si ho posypala korením na pizzu a bolo naozaj dobré ;)
mimamartin
Včera som pizzu vyskúšala a musela si ju zjesť sama. Mne chutila, rodinka nieje asi zvyknutá na inú pizzu.
15allex15
Dnes som vyskúšala tvoj receptík a veľmi chválim :). Na vrch som dala pokrájané paradajky poliate olivovým olejom, trošku posypané korením bruschetta, ďalej šunku, olivi, jalapeňos (iba trošíčku) a posypala chedarom. Celej rodinke veľmi chutilo, hoci chvíľu si zvykali na inú chuť cesta, ale nakoniec sme sa zhodli, že to bolo výborné :) Ešte raz ďakujem za recept :)
1x mimit




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia