Foto: babav
Toto jedlo ,originalne z talianskej kuchyne, je zname po celom svete ,s roznymi obmenami plnky (masa,syra ,zeleniny ,...)tiez farbou a chutou omacky ,v Zobraziť celý popisToto jedlo ,originalne z talianskej kuchyne, je zname po celom svete ,s roznymi obmenami plnky (masa,syra ,zeleniny ,...)tiez farbou a chutou omacky ,v ktorej sa siroke cestoviny zvlneneho ,alebo hladkeho tvaru pecu.V kazdom pripade je to chutne,syte jedlo .Moja lasagna je z pomletych morcacich prs ,cerstvych hribikov a mladeho spenatu.Namiesto besamelu som pouzila Alfredo sauce,ktory jej dava vynimocne dobru chut.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
9 ks |
|
1,25 kg |
|
40 dkg |
|
50 dkg |
|
3 ks |
|
1 hlavka |
|
1 cl |
|
1/2 cl |
|
2 cl |
|
2 cl |
|
4 cl |
|
3 salky |
|
50 dkg |
|
|
|
|
|
podla chuti |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Pouzite cestoviny ( lasagne )su predvarene ,netreba ich varit pred ukladanim;Alfredo sauce je hotovy v sklennych poharoch;
-
3
Dve cibule a polovicku z hlavky cesnaku osupeme ,nakrajame a vlozime do hrnca , s olivovym olejom ;pridame sol ,cierne korenie a stiplavu papriku;
-
4
Do usmazeneho primiesame pomlete maso;
-
5
Opekame a dusime aspon pol hodinu;ked je maso prepecene pridame alfredovu omacku a este spolu prevarime ;
-
6
V druhom hrnci (panvici)na oleji usmazime zvysnu cibulu a cesnak;pridame nakrajane hriby a dusime az do vyparenia tekutiny ;
-
7
K udusenym hribom pridame spenatove listy , pomlety muskatovy orech , cierne korenie a sol;
-
8
Podusime pokial sa spenat nespari;
-
9
Obidve plnky su hotove;
-
10
Ukladanie ;na dno pekaca na lasagne naberackou nalejeme tenku vrstvu bielej omacky a kusky masla;ulozime prvu vrstvu cestovin,nie tesne , lebo pecenim sa zvacsi ich objemova velkost;
-
11
Na prvu vrstvu nalozime polovicu masovej omacky a posypeme nastruhanym syrom;
-
12
Ulozime druhu vrstvu cestoviny ,na ktoru nanesieme celu hribovo spenatovu zmes ;posypeme syrom;
-
13
Esta jednu vrstvu cestoviny,na nu nalejeme druhu polovicu masovej plnky ,posypeme zvyskom syra a zrnieckami stiplavej papriky;zakryjeme alobalom a dame piect do predhriatej rury na 200 stupnov C;pecieme 45 minut;
-
14
Bocny pohlad na hotovu lasagne;
-
15
Mierne vychladnutu lasagne krajame na porcie;Servujeme !
Diskusia k receptu