Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mäsové guľky podľa Gina Di Campa

anikahl18 - fotkaanikahl18, 3. júna 2017
Mäsové guľky podľa Gina Di Campa
Foto: anikahl18

Robíme často. V originálnom recepte je mäso teľacie. My robíme z morčacieho, je chudšie, alebo čo mam v chladničke, hovädzie, bravčové...

15 ks
porcií
5-10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 krajce
1 ks
1 PL (alebo vlašské)
2 PL
1/2 ks
50 g
2 PL
90 ml
1 PL
250 ml
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso, vajce, chlieb nadrobený, petržlen, šťavu a kôru z citróna, orechy nasekané, nastrúhaný syr, soľ a peper - zmiešame.

  2. 2

    Mokrými rukami tvarujeme guľky, veľkosť asi ako golfová guľa - 5 cm. Z tohto monozstva mása by sa malo urobiť približne 15 guliek.

  3. 3

    Zohrej olej v panvici, pridáme guľky a opražíme približne 5 min - do hneda. Opatrne otáčame. Vyberieme opečené guľky, dáme odkvapkávať na kuchynský papier/ servítku. Zvýšime teplotu, prilejeme víno povaríme 2 min. Miešame, aby sme zoškrabali chrumkavé zbytky čo zostali na panvici z guliek. Šéfkuchár hovorí, že to všetko pridá na chuti omáčky.

  4. 4

    Pridáme paradajkový pretlak. Zamiešame, pridáme opražené guľky, vývar / bujon a bobkové listy. Privedieme do varu. Prikryjeme a necháme 15 min povariť. Hneď podávame. Príloha podľa vlastnej vôle.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Na knedlíčky došlo. Výborné. Pekla jsem v troubě 30 min. Pár jsem dělala s celerem v podmáslí, druhá bude v rajské. Uvařím nějakou pikantní. Syté jídlo, ani nebylo třeba přílohy. Dík za můj nedělní oběd :-)


Paradne, urcite ich uvarim, rada skusam nove recepty :))))))))