Mäsové guľky podľa Gina Di Campa
Foto: anikahl18
Robíme často. V originálnom recepte je mäso teľacie. My robíme z morčacieho, je chudšie, alebo čo mam v chladničke, hovädzie, bravčové...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso, vajce, chlieb nadrobený, petržlen, šťavu a kôru z citróna, orechy nasekané, nastrúhaný syr, soľ a peper - zmiešame.
- 2
Mokrými rukami tvarujeme guľky, veľkosť asi ako golfová guľa - 5 cm. Z tohto monozstva mása by sa malo urobiť približne 15 guliek.
- 3
Zohrej olej v panvici, pridáme guľky a opražíme približne 5 min - do hneda. Opatrne otáčame. Vyberieme opečené guľky, dáme odkvapkávať na kuchynský papier/ servítku. Zvýšime teplotu, prilejeme víno povaríme 2 min. Miešame, aby sme zoškrabali chrumkavé zbytky čo zostali na panvici z guliek. Šéfkuchár hovorí, že to všetko pridá na chuti omáčky.
- 4
Pridáme paradajkový pretlak. Zamiešame, pridáme opražené guľky, vývar / bujon a bobkové listy. Privedieme do varu. Prikryjeme a necháme 15 min povariť. Hneď podávame. Príloha podľa vlastnej vôle.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu