Bistecca alla pizzaiola fotorecept

frezia - fotkafrezia, 21. marca 2014 19:25
Ďalšie recepty »
Bistecca alla pizzaiola (fotorecept)Foto: frezia

Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka. Ja som tenoraz pouzila bravcovu svieckovicu..

2
porcie
15 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso si nakrajame asi na 3 cm medajlonky a dlanou ich jemne postlacame. Na troche oleja ich z oboch stran asi 5 minut oprazime, aby sa nam mäso uzavrelo a zostalo stavnate.

    Bistecca alla pizzaiola (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridame pokrajanu feferonku, paradajku a par listkov bazalky. Na slabom plameni to nechame este asi 5 minut oprazat.

    Bistecca alla pizzaiola (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V druhej panvici si na oleji oprazime malu cibulu, pokrajany cesnak a pridame paradajky vo vlastnej stave. (Mozeme robit vsetko aj v jednej panvici, ale mäso vyberieme a nechame v teple.)

    Bistecca alla pizzaiola (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nechame to spolu prevriet a pridame olivy, sardelky a kapary aj so stavou. Znova to nechame spolu prevriet, aby sa nam chute spojili.

    Bistecca alla pizzaiola (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotovu omacku vylejeme na mäso, znova nechame prevriet, aby sa nam spojila aj s vypekom z mäsa. Na zaver vsetko dochutime este oreganom, cerstvo namletym korenim, pripadne trochou soli. So solou opatrne, pretoze kapary, sardelky, olivy su slane.

    Bistecca alla pizzaiola (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prilohu mozeme pouzit oprazeny baklazan

    Bistecca alla pizzaiola (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a cuketu.

    Bistecca alla pizzaiola (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist