Foto: frezia
Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka. Ja som tenoraz pouzila bravcovu svieckovicu..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso si nakrajame asi na 3 cm medajlonky a dlanou ich jemne postlacame. Na troche oleja ich z oboch stran asi 5 minut oprazime, aby sa nam mäso uzavrelo a zostalo stavnate.
-
2
Pridame pokrajanu feferonku, paradajku a par listkov bazalky. Na slabom plameni to nechame este asi 5 minut oprazat.
-
3
V druhej panvici si na oleji oprazime malu cibulu, pokrajany cesnak a pridame paradajky vo vlastnej stave. (Mozeme robit vsetko aj v jednej panvici, ale mäso vyberieme a nechame v teple.)
-
4
Nechame to spolu prevriet a pridame olivy, sardelky a kapary aj so stavou. Znova to nechame spolu prevriet, aby sa nam chute spojili.
-
5
Hotovu omacku vylejeme na mäso, znova nechame prevriet, aby sa nam spojila aj s vypekom z mäsa. Na zaver vsetko dochutime este oreganom, cerstvo namletym korenim, pripadne trochou soli. So solou opatrne, pretoze kapary, sardelky, olivy su slane.
-
6
Ako prilohu mozeme pouzit oprazeny baklazan
-
7
a cuketu.
Diskusia k receptu