Parmezánové vežičky fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 24. decembra 2010

Keď som rozmýšlala, čo by bolo vhodnou prílohou k lososovi na štedrovečernom tanieri, majonézový zemiakový šalát neprichádzal absolútne do úvahy. Je 12.30 hodín -24.12. Zobraziť celý popisKeď som rozmýšlala, čo by bolo vhodnou prílohou k lososovi na štedrovečernom tanieri, majonézový zemiakový šalát neprichádzal absolútne do úvahy. Je 12.30 hodín -24.12. a ja som si vydýchla..robila som prvýkrát,recept sa vydaril, nepomrieme od hladu...:-)))

6
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
80 g, nastrúhaný
4 ks
1/2 KL
6 ks




Postup

  1. 1

    Vidličkou jemne rozšľaháme vajíčka, pridáme ricotu, parmezán najemno nastrúhaný, ochutíme čiernym korením, soľou (pozor -syr je slaný), provensálskymi bylinkami a všetko dobre premiešame.

    Parmezánové vežičky   (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naplníme po vrch muffinovú formu - pokiaľ možno hlbšiu, na väčšie muffiny. Ja som použila silikónovú formu, tak som už nevymazávala. Do stredu som zapichla 1 ks predvarenej špargle.

    Parmezánové vežičky   (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do rúry predhriatej na 180st.C, pečieme cca 25minút - až kým nie je vrch zlatohnedý.

    Parmezánové vežičky   (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opatrne vyberieme vežičky z formy. Necháme vychladnúť na servítke alebo kuchynskej papierovej utierke.

    Parmezánové vežičky   (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávala som poliatej avokádovým dresingom so smotanou a cherry rajčinkami ako prílohu k pečenému lolosovi.

    Parmezánové vežičky   (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak k tomu lososovi sa to iste viac hodilo ako len taký zemiakový šalát, to by sa ( losos) iste urazil, toto aspoň vyzerá vhodné stáť po jeho boku vzhľadom i chuťovo.
alexdidi
Dobre vymyslené a krásne vyzerajú syrové mufinky, vyskúšala by som aj dnes, lebo robím lososa, chýba mi však ricotta, nuž budú nabudúce....
tiginko
celkom zaujímava prílohová alternatíva. Použila som jemný tvaroh a 100g parmezánu a pridala som za malú lyžičku prášku do pečiva. Keď mám popísať chuť a konzistenciu, tak je to niečo ako šťavnatý syr






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia