
Plnené mušle ( fotorecept )
mňam mňam :) Trošku babračka, ale zato pekne vyzerajú na tanieri a výborne chutia.

Rýchle sicílske cestoviny s cesnakovou strúhankou
V dnoch ked sa clovek griluje za ziva, sa da varit len rychlo, rychlo...

Špagety s pestom zo sušených paradajok
Dnes som trochu povymetala chladničku a urobila som si takéto cestoviny :-)

Zeleninové rizoto
Umyjeme orestujeme ryžu na oleji a cibuli, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.

Cukinový slaný koláč zo Sardínie
V zhone tejto jesene som aj zabudla na leto a na to, že boli nejaké dovolenky....

Petržlenové pesto s novým cesnakom
Spomienka na letnú dovolenku s malou improvizáciou

Talianske semifreddo
Talianske semifredo je všeobecne známy a obľúbený taliansky dezert. Je veľmi rozšírený aj mimo územia Talianska,...

Šafránové rizoto
Vymyslela som si ho sama, neviem presné množstvá. Ale kto pozná chute potravín, varí...

Baklažánové lazane (bez cestoviny)
Ak máte radi baklažán v kombinácii s mletým mäsom a paradajkami, vyskúšajte tieto lazane. Je...

Šalát s medovým dressingom
Ľahké chutné predjedlo, šalát, alebo aj večera. Moja obľúbená kombinácia chutí.

Pizza cesto s pivom a medom
chutný recept na pizzu . skúste zmenu

Tagliatelle s kuracími pečeňami, paradajkami a majoránom
Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme pokrájané kuracie pečene a cesnak a pražíme asi 6...

Špagety carbonara à la Bogar
Tento recept je jednoduchý, mega chutný, ale vie byť aj komplikovaný ak sme netrpezliví.....

Pečená paradajková polievka
Paradajky pokrájame na polovičky. Dáme piecť na 180 stupňov Celzia, a pečieme kým šupka nezačne...

Farfalle s kuracím mäsom a so šampiňónmi
Na cibuľke opražíme trochu osolené kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Pridáme šampiňóny a opražíme ich...

Rizoto so sušenými rajčinami
Tento recept som objavila len nedávno, rovnako ako sušené rajčiny, ale hneď som si ich...

Čierne rizoto s grilovaným lososom
Na hlbšej panvici rozpálime olivový olej, prihodíme k nemu nadrobno nasekaný cesnak spolu so šalotkou...

Florenský koláč
prekvapivo jednoducha a o to chutnejsia zalezitost, ktorou som sa inspiroval z casopisu

Hríbovo-tekvicové rizoto
Perfektne, rýchle a veľmi chutne rizoto z hrnca. Recept mám od kolegu z Talianska.

Zapekané kuracie prsia na taliansky spôsob
Tento recept som si odvodila z viacerých receptov a dávam ho sem na varechu, aby som...

Voňavý králik na olivách
Skúšala som nový recept na ušiaka :) kombinácia podľa časopisu Apetit s úpravou a lá Stanči :D...

Domáca čokoládová Nutella
Autorom originál receptu je pekár z Piemontu, Pietro Ferrero, ktorý začal s výrobou tohto čokoládového...

Risotto Funghi s bielou špargľou
Nato, že som to robila po prvýkrát v živote to bolo úúúžasné!!! A v celku jednoduchý recept...

Široké rezance s kúskami restovaného lososa
Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme na kocky nakrájaného lososa, nakrájané cherry paradajky, ...

Ravioli so sušenými paradajkami a prosciuttom
Opäť jeden chutný taliansky recept. Ak máte čas a chuť tak ho vyskúšajte. Ak nie,...

Zapekané cestoviny
Uvarime si cestoviny podla navodu na obale, na trosku tvrdsie, kedze zapekanim nam este zmaknu....

Fettuccine tricolora
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.

Špagety carbonara na zdravý spôsob
Viem že toto nie je originálny recept na carbonara omáčku, ale je to taká moja diernejšia...

Focaccia plnená II.
Recept na plnenú foccaciu som už jeden pridala. Tá sa ale plnila pred upečením, ...

Talianske medovo-citrónové kura
Tento recept som dostala od kolegyne. Tak som si povedala, ze vyskusam, pofotim...

Ribollita - krémová toskánska polievka
Ribollita je toskánska hustá polievka zo zeleniny a chleba - podmienkou je, že jej súčasťou musí...

Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom
Konečne je tu jar a nám sa zažiadala svieža, ľahká jarná večera. Recept je veľmi...