
Šafránové rizoto
Vymyslela som si ho sama, neviem presné množstvá. Ale kto pozná chute potravín, varí...

Pečená paradajková polievka
Paradajky pokrájame na polovičky. Dáme piecť na 180 stupňov Celzia, a pečieme kým šupka nezačne...

Pravá talianska ciabatta
Do pekárne si nalejeme najprv tekuté, potom sypké suroviny, cukor na jednu stranu a soľ...

Pizza cesto s pivom a medom
chutný recept na pizzu . skúste zmenu

Petržlenové pesto s novým cesnakom
Spomienka na letnú dovolenku s malou improvizáciou

Tagliatelle s kuracími pečeňami, paradajkami a majoránom
Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme pokrájané kuracie pečene a cesnak a pražíme asi 6...

Šalát s medovým dressingom
Ľahké chutné predjedlo, šalát, alebo aj večera. Moja obľúbená kombinácia chutí.

Farfalle s kuracím mäsom a so šampiňónmi
Na cibuľke opražíme trochu osolené kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Pridáme šampiňóny a opražíme ich...

Baklažánové lazane (bez cestoviny)
Ak máte radi baklažán v kombinácii s mletým mäsom a paradajkami, vyskúšajte tieto lazane. Je...

Panettone - taliansky vianočný koláč
Tento nadýchaný mäkký kysnutý koláč pochádza z Milána a dnes patrí k Vianociam od severu až po juh...

Florenský koláč
prekvapivo jednoducha a o to chutnejsia zalezitost, ktorou som sa inspiroval z casopisu

Hríbovo-tekvicové rizoto
Perfektne, rýchle a veľmi chutne rizoto z hrnca. Recept mám od kolegu z Talianska.

Špagety carbonara à la Bogar
Tento recept je jednoduchý, mega chutný, ale vie byť aj komplikovaný ak sme netrpezliví.....

Rizoto so sušenými rajčinami
Tento recept som objavila len nedávno, rovnako ako sušené rajčiny, ale hneď som si ich...

Talianske semifreddo
Talianske semifredo je všeobecne známy a obľúbený taliansky dezert. Je veľmi rozšírený aj mimo územia Talianska,...

Cukinový slaný koláč zo Sardínie
V zhone tejto jesene som aj zabudla na leto a na to, že boli nejaké dovolenky....

Zapekané kuracie prsia na taliansky spôsob
Tento recept som si odvodila z viacerých receptov a dávam ho sem na varechu, aby som...

Čierne rizoto s grilovaným lososom
Na hlbšej panvici rozpálime olivový olej, prihodíme k nemu nadrobno nasekaný cesnak spolu so šalotkou...

Domáca čokoládová Nutella
Autorom originál receptu je pekár z Piemontu, Pietro Ferrero, ktorý začal s výrobou tohto čokoládového...

Široké rezance s kúskami restovaného lososa
Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme na kocky nakrájaného lososa, nakrájané cherry paradajky, ...

Risotto Funghi s bielou špargľou
Nato, že som to robila po prvýkrát v živote to bolo úúúžasné!!! A v celku jednoduchý recept...

Voňavý králik na olivách
Skúšala som nový recept na ušiaka :) kombinácia podľa časopisu Apetit s úpravou a lá Stanči :D...

Fettuccine tricolora
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.

Špagety carbonara na zdravý spôsob
Viem že toto nie je originálny recept na carbonara omáčku, ale je to taká moja diernejšia...

Zapekané cestoviny
Uvarime si cestoviny podla navodu na obale, na trosku tvrdsie, kedze zapekanim nam este zmaknu....

Ravioli so sušenými paradajkami a prosciuttom
Opäť jeden chutný taliansky recept. Ak máte čas a chuť tak ho vyskúšajte. Ak nie,...

Ribollita - krémová toskánska polievka
Ribollita je toskánska hustá polievka zo zeleniny a chleba - podmienkou je, že jej súčasťou musí...

Talianske medovo-citrónové kura
Tento recept som dostala od kolegyne. Tak som si povedala, ze vyskusam, pofotim...

Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou
Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme...

Focaccia plnená II.
Recept na plnenú foccaciu som už jeden pridala. Tá sa ale plnila pred upečením, ...

Dubákové tagliatelle
Dnes som vyskúšala domáce ručne vyrobené tagliatelle ako samostatné jedlo s dubákmi a sušenou pálivou paprikou...