Zapekané kuracie prsia na taliansky spôsob

miselka252 - fotkamiselka252, 15. augusta 2013

Tento recept som si odvodila z viacerých receptov a dávam ho sem na varechu, aby som ho sama nezabudla, možno bude inšpiráciou aj pre Zobraziť celý popisTento recept som si odvodila z viacerých receptov a dávam ho sem na varechu, aby som ho sama nezabudla, možno bude inšpiráciou aj pre niekoho ďalšieho. Je pomerne jednoduchý na prípravu a hoci vyžaduje dosť dlhé pečenie, stojí to za to. Skúste.

15 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
2 ks
1 ks
2 strúčiky
10 plátky
4 ks
 (alebo sušená)
250 g




Postup

  1. 1

    Nachystáme si pekáč alebo zapekaciu misu. Na spodok dáme trochu olivového oleja. Nie veľa, aby nám mäso neplávalo v oleji Kuracie prsia si rozrežeme na hrubšie rezne. Množstvo mäska som neudávala, každý nech si urobí toľko, koľko potrebuje. Jemne naklepeme, osolíme, okoreníme. Poukladáme do zapekacej nádoby.

  2. 2

    Postupne na mäso vrstvíme nakrájané paradajky, cuketu nakrájanú na hrubšie kolieska a baklažán nakrájaný na hrubšie kolieska. Každú vrstvu môžeme jemne osoliť, podľa chuti. Ale ani netreba, radšej to jemne posypte nastrúhaným parmezánom. Ak máte mäska veľa, pokojne to vrstvenie celé zopakujte. Ja som to tak urobila a mäsko sa pekne prepieklo.

  3. 3

    Navrch pokladieme plátky slaniny. Po skončení vrstvenia si zmiešajte paradajkové pyré s pretlačeným cesnakom a nalejte to rovnomerne navrch. Na záver všetko zasypeme nastrúhaným parmezánom.

  4. 4

    Zapekaciu misu alebo pekáč prikryjeme vrchnákom alebo alobalom a pečieme 1,5 hodiny. Pred koncom pečenia môžeme odkyť a nechať jemne zapiecť.

Diskusia k receptu

afataga
dobre si to vymyslela, citim tam naznak musaky :-), tiez by sa dalo pouzit mlete bravcove maso
mirop
super... a ide to aj bez bez vegety, grilovacieho korenia a syra v crievku, 5*
rea1
tento recept sa mi naozaj veľmi páči a ako vraví @afataga , viem si to predstaviť aj s mletým mäsom. paradajky, cukina, baklažán, krásna letná kombinácia. určite to v dohľadnej dobe spravím. mám len otázku: nie je tých 1,5 hod. pečenia príliš veľa? veď kuracie prsia sú hotové rýchlo a zelenina - nerozblemcá sa? ale aj tak to spravím, veľmo sa mi toto jedlo popačuje. :-)))
miselka252
rea1, pečie sa to celkom dlho, ale je to v podstate udusené. zelenina je rozblemcaná iba trocha, tak akurát:-) dúfam, že ste vyskúšali a chutil:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia