Petržlenové pesto s novým cesnakom fotorecept

andys - fotkaandys, 10. augusta 2013
Petržlenové pesto s novým cesnakom (fotorecept)
Foto: andys

Spomienka na letnú dovolenku s malou improvizáciou

10
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

70 g
25 g
25 g
3 strúčiky
100 ml
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny - gramáž uvádzam približnú, pesto som robila "podľa chuti".

    Petržlenové pesto s novým cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Píniové jadierka na sucho opražíme na panvici. Necháme vychladnúť.

    Petržlenové pesto s novým cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky suroviny - petržlenovú vňať bez stoniek, nastrúhaný parmezán, opražené oriešky, cesnak, nakrájaný na menšie kúsky, soľ a olivový olej - dáme do nádoby na mixovanie. Použila som nový cesnak, ktorý ma jemnejšiu chuť, tak som si dovolila dať až 3 stúčiky :)

    Petržlenové pesto s novým cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko spolu zmixujeme a prípadne ešte dochutíme soľou. Hotové pesto podávame - napríklad ku kalmárom s ciabattami :) Dobrú chuť :)

    Petržlenové pesto s novým cesnakom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
@andys , moj syn je profesionalny fotograf a hadal sa so mnou ze som to upravil vo photoshope, ani som sa toho nechytil asi je to jedna z tych nahod lamania svetla:-)
@zolik , ďakujem za komenty :) U nás pesto dlho nevydrží (hneď sa zje ;)), ale v chladničke ho môžeš skladovaťcca dva týždne. Treba ho zaliať olejom, alebo - ešte lepšie - vynechať syr a pridať ho až pred podávaním.
Včera som zarobila, dnes naložila do pohárikov. Robievam ale bez syra, trochu viac soli, a mám v chladničke, ochucujem tým najmä polievku priamo na tanieri - dodá vynikajúcu chuť.

Pridaj komentár k receptu: