Foto: andys
Spomienka na letnú dovolenku s malou improvizáciou
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny - gramáž uvádzam približnú, pesto som robila "podľa chuti".
-
2
Píniové jadierka na sucho opražíme na panvici. Necháme vychladnúť.
-
3
Všetky suroviny - petržlenovú vňať bez stoniek, nastrúhaný parmezán, opražené oriešky, cesnak, nakrájaný na menšie kúsky, soľ a olivový olej - dáme do nádoby na mixovanie. Použila som nový cesnak, ktorý ma jemnejšiu chuť, tak som si dovolila dať až 3 stúčiky :)
-
4
Všetko spolu zmixujeme a prípadne ešte dochutíme soľou. Hotové pesto podávame - napríklad ku kalmárom s ciabattami :) Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu