Petržlenové pesto s novým cesnakom fotorecept

andys - fotkaandys, 10. augusta 2013
Petržlenové pesto s novým cesnakom (fotorecept)
Foto: andys

Spomienka na letnú dovolenku s malou improvizáciou

10
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

70 g
25 g
25 g
3 strúčiky
100 ml
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny - gramáž uvádzam približnú, pesto som robila "podľa chuti".

    Petržlenové pesto s novým cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Píniové jadierka na sucho opražíme na panvici. Necháme vychladnúť.

    Petržlenové pesto s novým cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky suroviny - petržlenovú vňať bez stoniek, nastrúhaný parmezán, opražené oriešky, cesnak, nakrájaný na menšie kúsky, soľ a olivový olej - dáme do nádoby na mixovanie. Použila som nový cesnak, ktorý ma jemnejšiu chuť, tak som si dovolila dať až 3 stúčiky :)

    Petržlenové pesto s novým cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko spolu zmixujeme a prípadne ešte dochutíme soľou. Hotové pesto podávame - napríklad ku kalmárom s ciabattami :) Dobrú chuť :)

    Petržlenové pesto s novým cesnakom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne
1*.... petrzlen.vnate mam malo,ale vymenim ju za koriandrovu,tej mam az-az....skvely recept
2010
Skus aj zo stonkoveho celeru :-)


andys
Ďakujem, @2010 , stonkový zeler je naša (s maminou) obľúbená zeleninka :) Inak má nádhernú farbu!
2010
@andys , moj syn je profesionalny fotograf a hadal sa so mnou ze som to upravil vo photoshope, ani som sa toho nechytil asi je to jedna z tych nahod lamania svetla:-)
elekra
Paráda! Moje obľúbené jedlo na dovolenke petržlenové pesto a lepiňa....
zolik
@all akurat robim. Vie mi prosim niekto povedat ako dlho vydrzi? Dakujem
zolik
Urobene, velmi dobre a mozem odporucat dalej.
andys
@zolik , ďakujem za komenty :) U nás pesto dlho nevydrží (hneď sa zje ;)), ale v chladničke ho môžeš skladovaťcca dva týždne. Treba ho zaliať olejom, alebo - ešte lepšie - vynechať syr a pridať ho až pred podávaním.
zolik
@andys dakujem za odpoved. Syr tam uz je tak idem zaliat olejom. Krasna farba a vyborna chut. Robila som 1x a som na vysost spokojna. Pekny vecer.
alena45
Včera som zarobila, dnes naložila do pohárikov. Robievam ale bez syra, trochu viac soli, a mám v chladničke, ochucujem tým najmä polievku priamo na tanieri - dodá vynikajúcu chuť.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha