Foto: pusta
Dnes som vyskúšala domáce ručne vyrobené tagliatelle ako samostatné jedlo s dubákmi a sušenou pálivou paprikou. nás doma milujeme pikantné a korenené jedlá. Zobraziť celý popisDnes som vyskúšala domáce ručne vyrobené tagliatelle ako samostatné jedlo s dubákmi a sušenou pálivou paprikou. nás doma milujeme pikantné a korenené jedlá. Veľmi nám chutilo, môžem len odporučiť a navyše je to rýchlo hotové jedlo. Posúdte sami!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g, domáce |
|
300 g, ev. sušené vopred namočené |
|
4 PL |
|
3 strúčiky |
|
2 PL |
|
1 zväzok |
|
1/2 čajovej lyžičky, /nemusí byť/ |
|
2 hrste, strúhaný |
|
1/4 mokka lyžičky, do dubákov |
|
1-2 PL, do vody na varenie |
|
podľa chuti sušená |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Dubáky namočíme na 1 hodinu do tepkej vody a pokrájame na menšie kúsky, Olúpaný cesnak nasekáme na drobno, aj petržlenovú vňať.Na panvici na rozpálenom oleji orestujeme dubáky, ked začnú hnednúť pridáme cesnak, soľ, mleté čierne korenie, chilli papričku, citronovú šťavu a ešte spolu krátko orestujeme. Vypneme plameň a pridáme pokrájané maslo a necháme rozpustiť, aby sa ním dubáky pekne obalili.
- 2
Vo vriacej osolenej vode uvaríme tagliaelle, asi 4 minúty, ked sú hotové, cestoviny scedíme, ale nepreplachujeme a trocha vody si odložíme. Tagliatelle aj s vodou pridáme k dubákovej zmesi, premiešame a spolu prehrejeme.
- 3
Rozdelíme na taniere, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a syrom. Podávame horúce. Ak nemáte radi pikantné, vynecháte chilli papričku. Tip: miesto petržlenovej vňate môžeme použiť majoránku, bazalku a iné bylinky. Tiež môžeme použiť strúhaný parmezán alebo iný tvrdý syr, miesto dubákov aj iné huby. Na osobu počítame 100 g cestoviny. Pôvodný recept uviedol Jamie Olivier, ja som recept upravila pre našu chuť doma.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem za pochvalu, za gratuláciu a 5*