Dubákové tagliatelle

pusta - fotkapusta, 19. februára 2011
Dubákové tagliatelle
Foto: pusta

Dnes som vyskúšala domáce ručne vyrobené tagliatelle ako samostatné jedlo s dubákmi a sušenou pálivou paprikou. nás doma milujeme pikantné a korenené jedlá. Zobraziť celý popisDnes som vyskúšala domáce ručne vyrobené tagliatelle ako samostatné jedlo s dubákmi a sušenou pálivou paprikou. nás doma milujeme pikantné a korenené jedlá. Veľmi nám chutilo, môžem len odporučiť a navyše je to rýchlo hotové jedlo. Posúdte sami!

3
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g, domáce
300 g, ev. sušené vopred namočené
4 PL
3 strúčiky
2 PL
1 zväzok
1/2 čajovej lyžičky, /nemusí byť/
2 hrste, strúhaný
1/4 mokka lyžičky, do dubákov
1-2 PL, do vody na varenie
podľa chuti sušená
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Dubáky namočíme na 1 hodinu do tepkej vody a pokrájame na menšie kúsky, Olúpaný cesnak nasekáme na drobno, aj petržlenovú vňať.Na panvici na rozpálenom oleji orestujeme dubáky, ked začnú hnednúť pridáme cesnak, soľ, mleté čierne korenie, chilli papričku, citronovú šťavu a ešte spolu krátko orestujeme. Vypneme plameň a pridáme pokrájané maslo a necháme rozpustiť, aby sa ním dubáky pekne obalili.

  2. 2

    Vo vriacej osolenej vode uvaríme tagliaelle, asi 4 minúty, ked sú hotové, cestoviny scedíme, ale nepreplachujeme a trocha vody si odložíme. Tagliatelle aj s vodou pridáme k dubákovej zmesi, premiešame a spolu prehrejeme.

  3. 3

    Rozdelíme na taniere, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a syrom. Podávame horúce. Ak nemáte radi pikantné, vynecháte chilli papričku. Tip: miesto petržlenovej vňate môžeme použiť majoránku, bazalku a iné bylinky. Tiež môžeme použiť strúhaný parmezán alebo iný tvrdý syr, miesto dubákov aj iné huby. Na osobu počítame 100 g cestoviny. Pôvodný recept uviedol Jamie Olivier, ja som recept upravila pre našu chuť doma.

Diskusia k receptu

abend
A načo mám namáčať čerstvé dubáky do vody, keď odborníci na huby hovoria, že huby nikdy neumývame a v tomto recepte majú byť namočené 1 hod. vo vode??? Niekde je zrada.
julica
skvelé, tiež som sa najskôr zarazila ako abend, ale všimla som si dodatok v surovinách pri dubákoch, takže pokoj, žiadna zrada:)
pusta
jaruka, áno. preakticky je to hotové za pár minút a pochutnali sme si
pusta
bzuky, dakujem ti. máme asi radi podobné kuchyne.
pusta
abend, neviem, či by sa našiel niekto, kto by čerstvé huby a ešte k tomu dubáky namočil až na 1 hodinu dokonca do teplej vody. aj tak ti dakujem za tvoju pripomienku, mala som hned v úvode napísať, že som použila sušené dubáky, aj ked vo februári čerstvé ešte nerastú. Vypadlo mi tam jediné slovíčko a už to môže spôsobiť nepochopenie, teda dám si na budúce väčší pozor.
sjuz
mňam, dala by som si, môžem aj dubáky aj cestoviny:))
abend
pusta, ospravedlňujem sa za môj neopodstatnený komentár, opäť som si neprečítala podrobne recept.
pusta
abend, to sa stáva aj mne, dokonca som vyrobila horšie fopa ako ty, ale dávam si odvtedy väčší pozor, aj tak sa stane...inak abend v pohode, všetko ok
aplle
Velmi dobrý receptík:)Trošku som sa obávala toho cironu, ale chuti tam výborne a trošku sa mi šmykla ruka pri davaní čili :O/ ale inak výborné chute , a určite doporučujem k tomu syr :) Ďakujeme
bzuky
Zbožňujem pravé talianske cestoviny a rizotá, obyčajne sú velmi jednoduché na suroviny a prípravu. Ale o to viac chutia
marika21
Rada si prečítam , vynalezavosť aká tu je. Cestoviny s hríbami, tak to ma nenapadlo. Gratulujem. Tak toto určite vyskúšam. Sušené dubáky dostať kúpiť. Môže to byť vynikajúce.*****
pusta
@marika21 , sú výborné, poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)))
dakujem za pochvalu, za gratuláciu a 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia