Foto: janger
Kedze je cuketova sezona, tak prispejem aj ja receptom na jej pripravu. Plnena ricottou, salviou a dalsimi dobrotami....
porcie
na 180 °C
Postup
-
1
Po dlzke prerezanu cuketu vydlabeme. To, co sme z nej vybrali, pokrajame na kusky. Polovice cukiny dame na pekac, ktory sme potreli 1PL olivoveho oleja.
-
2
Na olivovom oleji poprazime na kusky pokrajanu salotku, cesnak a duzinu cukety. Vodu, ktoru to pusti, nechame odparit.
-
3
V miske rozmiesame ricottu, 2 vajcia, pokrajane susene paradajky, salviu (samozrejme, ze mozete pouzit aj cerstvu), postruhany syr (moze byt napriklad aj parmezansky), pridame sol, cerstvo pomlete korenie.
-
4
Primiesame trosku vychladnutu cukinovo-salotkovo-cesnakovu zmes.
- 5
Polovice cukiet posolime, pokorenime a naplnime plnkou.
- 6
Dame do stredu rury, ktora je rozohriata na 180st. (klasicky vyhrev). Pecieme asi 25 minut.
- 7
Mozeme podavat. Je to dost syte, tak ani moc viac k tomu netreba. My sme mali s kuracinou. Ale co si k tomu date, to je uz na vas. Bez masovej prilohy je to vhodne aj pre vegetarianov.
- 8
Ak vyskusate, prajem dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
tento tvoj recept urcite vyskusam :)