
Milánske risotto so zelenými fazuľkami
Skúste. Doprajte si namiesto štrku - rizoto našich mám s kuracími prsiami alebo zbytkami mäsa, ...

Talianska focaccia
Focaccia sa pripravuje z chlebového cesta. Môže sa podávať samostatne alebo ako príloha k šalátom, ...

Smotanovo-špenatové špagety
Neviem ci uz tento recept existuje. I ked som ho vydumala sama. je mozne ze niekto mal...

Zelenina na mediteránsky/stredomorský spôsob
Hľadáte rýchlu ale zdravú večeru. Prečo nie zeleninu upečenú v rúre s autentickou talianskou chuťou...

Cestoviny s paradajkami a mozzarellou
cestoviny, (najlepšie su farffale, fusilli)paradajky -pol kila, (pasirovane rajciny1 bal ), 2 bal. mozzarella , sol,...

Talianska focaccia
Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...

Farfalle al salmone
Do osolenej vody dáme variť cestoviny a kým sa uvaria, pripravíme si omáčku. Na olivovom...

Zemiakový šalát zo Sicílie
Tento šalát poznám z návštev u príbuzných, ktorí si recept priniesli zo Sicílie. Neručím za...

Pizza v zapekáči na pizzu
Mám novú pec na pizzu, tak som ju musela vyskúšať. Nebol k nej nejaký podrobný slovenský návod,...

Rímske špenátové lasagne
Formu vymastíme maslom a na dno vložíme plátky lasagní. Lasagne nie je nutné predvariť. Pripravíme...

Toskánske cestoviny s bravčovou omáčkou
Na oleji opražíme cibuľku, pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a zelerovú stonku a krátko spolu opražíme.

Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom
jedno z mojich najobľúbenejších jedál, a obsahuje ingrediencie, ktoré mi veľmi chutia.

Ossobuco alla milanese s gremoládou a grilovanou polentou
Ossobuco alla milanese je typickým jedlom regiónu Lombardia a mesta Miláno. Jeho pôvod je síce nejasný,...

Penne zapečené so špargľou, fetou a zeleninou
A tu je to druhé. Viem, že aj špargľa je zelenina, ale nevedela som,...

Cuketa plnená ricottou
Kedze je cuketova sezona, tak prispejem aj ja receptom na jej pripravu. Plnena ricottou, ...

Paradajková polievka s bazalkou
Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Panini al basilico - bazalkové pečivo
Zajtra sa už aj podľa kalendára začína leto a k nemu neodmysliteľne patria aj grilovačky a záhradné...

Cannelloni
Tento recept som videla v časopise tak som ho vyskúšala. Je veľmi chutná :)))

Ciabatta
Do pekarne si nasypeme hrubu muku a zalejeme vriacou vodou, pomiešame a nechame vychladnut. potom pridame...

Tuniak v sezame s brokolicou
Tuniaka rozkrojíme na porcie, osolíme a okoreníme a pokvapkáme citrónom. Obalíme v sezame a pritlačíme, ...

Krémové hubové rizoto
Ahojte, vitajte pri mojom ďalšom videu! V tomto videu vám prinášam recept na moje hubové rizoto. Recept je jednoduchý a rýchly....

Karfiol na taliansky sposob
Tento recept som nasla v jednom kalendari a odvtedy ked sa mi nechce robit klasicky vyprazany karfiol...

Pasta viva Italia aneb moje prvé domáce cestoviny
Môj prvý pokus o domáce cestoviny. Jednoduché. Svieže. Dobré. Aj najlepšie kupované cestoviny...

Šopský šalát s grilovanou panenkou, polníčkom a rukolou
Papriky si umyjeme a uložíme do pekáčika. Opekáme do hneda. Trochu neskôr som pridala i...

Panettone - taliansky vianočný koláč
Tento nadýchaný mäkký kysnutý koláč pochádza z Milána a dnes patrí k Vianociam od severu až po juh...

Pravá talianska ciabatta
Do pekárne si nalejeme najprv tekuté, potom sypké suroviny, cukor na jednu stranu a soľ...