Paradajková polievka
Paradajková polievka

Paradajková polievka

Alfonso Maggiore
majiteľ reštaurácie Basilicó – Račianska v Bratislave, 9. mája 2022
Paradajková polievka
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

600 g
1 ks veľká
1 ks
500 ml
4 PL
hrsť




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu spolu s mrkvou. Pridáme lúpané paradajky a čerstvú bazalku, osolíme, okoreníme, zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť asi 20 minút.

  2. 2

    Rozmixujeme, aby vznikol mierne hustý krém. Ak treba, dochutíme soľou, korením, prípadne trstinovým cukrom.

  3. 3

    Podávame s nastrúhaným parmezánom a pár kvapkami extra panenského olivového oleja a s čerstvou bazalkou.

Diskusia k receptu

chemik
Neodolatelné jméno autora i restaurace mne přesvědčily k přípravě právě této varianty tomatového polévky:-)) Jen si musím dát pozor, aby se cibulka s mrkví při restování nepřichytily !
bugout
Ja snáď len toľko (snáď sa konkurencia neurazí), že toto je najlepšia pizzeria akú poznám. Len pre úplnosť doplním, že robia Neapolsku pizzu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia