Paradajková polievka
Alfonso Maggiore
majiteľ reštaurácie Basilicó – Račianska v Bratislave, 9. mája 2022
majiteľ reštaurácie Basilicó – Račianska v Bratislave, 9. mája 2022

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu spolu s mrkvou. Pridáme lúpané paradajky a čerstvú bazalku, osolíme, okoreníme, zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť asi 20 minút.
-
2
Rozmixujeme, aby vznikol mierne hustý krém. Ak treba, dochutíme soľou, korením, prípadne trstinovým cukrom.
-
3
Podávame s nastrúhaným parmezánom a pár kvapkami extra panenského olivového oleja a s čerstvou bazalkou.
Diskusia k receptu