Karfiol na taliansky sposob

canadabc - fotkacanadabc, 19. januára 2013
Karfiol na taliansky sposob
Foto: canadabc

Tento recept som nasla v jednom kalendari a odvtedy ked sa mi nechce robit klasicky vyprazany karfiol robim ho vzdy na tento sposob.

4
porcie
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks (malý)
1 ks (nasekaná na jemno)
3 strúčiky
1 ks (konzervované krájané
2 lyžice
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
2 ks
1 ks
1 lyžica
podľa potreby nastrúhany




Postup

  1. 1

    Karfiol uvarime v slanej vode. Scedime a nakrajame na male kusky.

  2. 2

    Medzitym si na oleji spenime cibulku. Pridame cesnak a chilli papricku (nemusi byt) a nakoniec pridame sampiony, osolime a okorenime podla chuti a trosku podusime.

  3. 3

    Do janskej misy dame osmazenu cibulku so sampionmi..na to vysypeme nakrajany karfiol. Smotanu zmiesame s 1 lyzicou vegety a vlejeme do masy a premiesame. Na vrch poukladame na kolieska nakrajane paradajky a posypeme struhanym syrom. Pecieme na 200C asi 20 min.

Diskusia k receptu

denyany
výborný recept! karfiol mám rada, ale vyprážaný nerobievam - je veľa receptov na iný spôsob prípravy a tento tvoj sa mi veľmi pozdáva. včera som jeden karfiol dojedla, ďalší bude podľa teba. vďaka.
evanaaa
ZUapekaný robím aj ja, trochu inak, ale pokaždý krát tiež mením suroviny. Do smotany vajce nedávaš?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia