Foto: fecalleg
Perfektne, rýchle a veľmi chutne rizoto z hrnca. Recept mám od kolegu z Talianska.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
1 ks malá |
|
50 g alebo iné huby |
|
1/2 ks malá - nasekaná nadrobno |
|
1 ks alebo vývar(zeleninový) |
|
50 g |
|
5 PL |
|
2 dl |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo väčšom hrnci si na oleji osmažíme cibuľku do zlatova. Pridáme tekvicu nakrájanú na kocky a hríby nakrájané na pásiky. Podusíme asi 5-10 minút. Pridáme víno a necháme vyvariť alkohol, asi 5 minút.
- 2
Potom pridáme umytú ryžu, zalejeme vodou aby voda presahovala ryžu zhruba o jeden-dva centimetere. Varíme desať minút pod pokrievkou. Po desiatich minútach pridáme bujón a varime ešte ďalších 30 minút za stáleho miešania, pokiaľ nie je ryža rozvarená, hotová.
- 3
Keď už máme risotto takto uvarené, pridáme nastrúhaný parmezán, smotanu a ešte povaríme za stáleho miešania 5 minút. Teraz už je rizoto hotové. Na koniec posypeme s parmezánom podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu