Hríbovo-tekvicové rizoto

fecalleg - fotkafecalleg, 31. augusta 2013
Hríbovo-tekvicové rizoto
Foto: fecalleg

Perfektne, rýchle a veľmi chutne rizoto z hrnca. Recept mám od kolegu z Talianska.

2-3
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks malá
50 g alebo iné huby
1/2 ks malá - nasekaná nadrobno
1 ks alebo vývar(zeleninový)
50 g
5 PL
2 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo väčšom hrnci si na oleji osmažíme cibuľku do zlatova. Pridáme tekvicu nakrájanú na kocky a hríby nakrájané na pásiky. Podusíme asi 5-10 minút. Pridáme víno a necháme vyvariť alkohol, asi 5 minút.

  2. 2

    Potom pridáme umytú ryžu, zalejeme vodou aby voda presahovala ryžu zhruba o jeden-dva centimetere. Varíme desať minút pod pokrievkou. Po desiatich minútach pridáme bujón a varime ešte ďalších 30 minút za stáleho miešania, pokiaľ nie je ryža rozvarená, hotová.

  3. 3

    Keď už máme risotto takto uvarené, pridáme nastrúhaný parmezán, smotanu a ešte povaríme za stáleho miešania 5 minút. Teraz už je rizoto hotové. Na koniec posypeme s parmezánom podľa chuti.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
rizoto je u nás obľúbené jedlo, robievam rôzne, s tekvicou tiež rada vyskúšam