Tuniak v sezame s brokolicou

Miroslav Heredoš
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 8. júla 2012
Tuniak v sezame s brokolicou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g, čerstvý
100 g, farebné
1 ks
1 KL
1 KL
750 g
100 g, čerstvá
100 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Tuniaka rozkrojíme na porcie, osolíme a okoreníme a pokvapkáme citrónom. Obalíme v sezame a pritlačíme, tak aby sezam neopadal. Zľahka položíme na rozohriatu panvicu a troškou oleja. Jemne a zľahka opekáme, tak aby sezam neopadal ani sa nepripálil.

  2. 2

    Brokolicu očistíme, nakrájame na drobnejšie kúsky a obvaríme vo vriacej vode. Na masle zľahka orestujeme, ochutíme soľou a korením, pridáme ricottu a premiešame.

  3. 3

    Aranžujeme na tanier spolu s tuniakom nakrájaným na väčšie kusy. Posypeme hrubou soľou a podávame.

Diskusia k receptu

3sandra3
takéto by som rada ochutnala...takže vyskúšam... musí to byť pochúťka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia