Tuniak v sezame s brokolicou
Miroslav Heredoš
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 8. júla 2012
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 8. júla 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tuniaka rozkrojíme na porcie, osolíme a okoreníme a pokvapkáme citrónom. Obalíme v sezame a pritlačíme, tak aby sezam neopadal. Zľahka položíme na rozohriatu panvicu a troškou oleja. Jemne a zľahka opekáme, tak aby sezam neopadal ani sa nepripálil.
- 2
Brokolicu očistíme, nakrájame na drobnejšie kúsky a obvaríme vo vriacej vode. Na masle zľahka orestujeme, ochutíme soľou a korením, pridáme ricottu a premiešame.
- 3
Aranžujeme na tanier spolu s tuniakom nakrájaným na väčšie kusy. Posypeme hrubou soľou a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu