Špagety carbonara à la Bogar

bogar - fotkabogar, 10. júna 2020
Špagety carbonara à la Bogar
Foto: bogar

Tento recept je jednoduchý, mega chutný, ale vie byť aj komplikovaný ak sme netrpezliví... A samozrejme nie je origoš, ale podľa mojej chuti a gusta.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
2 šálky (nastrúhaný)
5 ks
150 g (alebo pancetta)
100 ml
1/2 ks
2 strúčiky
Koreniny:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si dáme variť osolenú vodu s kvapkou oleja na špagety. Keď voda zovrie, pridáme špagety a varíme do požadovanej mäkkosti.

  2. 2

    Kým sa špagety varia, na kvapke oleja popražíme na drobno nakrájanú slaninku a po 3 minútach pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme cesnak, ktorý nečistíme len ho nožom roztlačíme, pražíme všetko dokopy do zlatohneda, cesnak vyberieme a vyhodíme.

  3. 3

    Žĺtky s 1 a 1/2 šálky nastrúhaného parmezánu, trochou smotany a korenia poriadne vymiešame. Uvarené špagety vyberieme z vody a vložíme do panvice so zmesou slaniny a cibule a všetko spolu premiešame.

  4. 4

    Stiahneme na najmenší plameň, alebo úplne vypneme a nalejeme žĺtkovú zmes, stále miešame aspoň 3 minúty, kým nám to nezmení konzistenciu na krémovú. Pozor, silný plameň pod panvicou znamená zrazenie žĺtok a tým pádom máte praženicu so špagetami... Poriadne premiešame a servírujeme. Na vrch ešte rozdelíme zvyšok čiže 1/2 šálky parmezánu na ochutenie. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@dormella (11.6.2020 13:09)

je v popise napisane ala Bogar a preto nepisem ze je to original , su to moje carbonara a nikde sa nepise popis original recept... cize kazdý nech robí ako chce a podla seba , na svoj blog .... original recepty su ine v kazdom kraji a kazdy recept je pre ineho original ... krasny vikendik prajem ,
2x haji, kimlo
Vděčný recept, dlouho jsem nedělala, děkuji za inspiraci!
1x bogar