Foto: bogar
Tento recept je jednoduchý, mega chutný, ale vie byť aj komplikovaný ak sme netrpezliví... A samozrejme nie je origoš, ale podľa mojej chuti a Zobraziť celý popisTento recept je jednoduchý, mega chutný, ale vie byť aj komplikovaný ak sme netrpezliví... A samozrejme nie je origoš, ale podľa mojej chuti a gusta.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si dáme variť osolenú vodu s kvapkou oleja na špagety. Keď voda zovrie, pridáme špagety a varíme do požadovanej mäkkosti.
- 2
Kým sa špagety varia, na kvapke oleja popražíme na drobno nakrájanú slaninku a po 3 minútach pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme cesnak, ktorý nečistíme len ho nožom roztlačíme, pražíme všetko dokopy do zlatohneda, cesnak vyberieme a vyhodíme.
- 3
Žĺtky s 1 a 1/2 šálky nastrúhaného parmezánu, trochou smotany a korenia poriadne vymiešame. Uvarené špagety vyberieme z vody a vložíme do panvice so zmesou slaniny a cibule a všetko spolu premiešame.
- 4
Stiahneme na najmenší plameň, alebo úplne vypneme a nalejeme žĺtkovú zmes, stále miešame aspoň 3 minúty, kým nám to nezmení konzistenciu na krémovú. Pozor, silný plameň pod panvicou znamená zrazenie žĺtok a tým pádom máte praženicu so špagetami... Poriadne premiešame a servírujeme. Na vrch ešte rozdelíme zvyšok čiže 1/2 šálky parmezánu na ochutenie. Prajem dobrú chuť.
Tiež Špagety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujeeeem ja sa tak hrozneeeeeee tesiiim ked mi napisete vy :-*
Haha jsi ma pobavila. Ještě k receptu. Začala jsem dělat tento recept ještě v dobách totality. A to bylo dílo. Ani ne tak uhlídat konzistenci žloutku, ale špagety - potvorky - nesemolinové jsou pěkně zákeřné a udělat je na skus... uf
Hezký večer a děkuji za odezvu. Aj já jsem ráda! Hned je nám veseleji.
Kdybys dala recept na "Spagety podle Bogara" a vynechala "carbonara", mlcela bych jako hrob . . . .
je v popise napisane ala Bogar a preto nepisem ze je to original , su to moje carbonara a nikde sa nepise popis original recept... cize kazdý nech robí ako chce a podla seba , na svoj blog .... original recepty su ine v kazdom kraji a kazdy recept je pre ineho original ... krasny vikendik prajem ,