Špagety carbonara à la Bogar

bogar - fotkabogar, 10. júna 2020
Špagety carbonara à la Bogar
Foto: bogar

Tento recept je jednoduchý, mega chutný, ale vie byť aj komplikovaný ak sme netrpezliví... A samozrejme nie je origoš, ale podľa mojej chuti a Zobraziť celý popisTento recept je jednoduchý, mega chutný, ale vie byť aj komplikovaný ak sme netrpezliví... A samozrejme nie je origoš, ale podľa mojej chuti a gusta.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
2 šálky (nastrúhaný)
5 ks
150 g (alebo pancetta)
100 ml
1/2 ks
2 strúčiky
Koreniny:




Postup

  1. 1

    Najprv si dáme variť osolenú vodu s kvapkou oleja na špagety. Keď voda zovrie, pridáme špagety a varíme do požadovanej mäkkosti.

  2. 2

    Kým sa špagety varia, na kvapke oleja popražíme na drobno nakrájanú slaninku a po 3 minútach pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme cesnak, ktorý nečistíme len ho nožom roztlačíme, pražíme všetko dokopy do zlatohneda, cesnak vyberieme a vyhodíme.

  3. 3

    Žĺtky s 1 a 1/2 šálky nastrúhaného parmezánu, trochou smotany a korenia poriadne vymiešame. Uvarené špagety vyberieme z vody a vložíme do panvice so zmesou slaniny a cibule a všetko spolu premiešame.

  4. 4

    Stiahneme na najmenší plameň, alebo úplne vypneme a nalejeme žĺtkovú zmes, stále miešame aspoň 3 minúty, kým nám to nezmení konzistenciu na krémovú. Pozor, silný plameň pod panvicou znamená zrazenie žĺtok a tým pádom máte praženicu so špagetami... Poriadne premiešame a servírujeme. Na vrch ešte rozdelíme zvyšok čiže 1/2 šálky parmezánu na ochutenie. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Vděčný recept, dlouho jsem nedělala, děkuji za inspiraci!
1x bogar
bogar
@haji (10.6.2020 22:16)

dakujeeeem ja sa tak hrozneeeeeee tesiiim ked mi napisete vy :-*
1x haji
haji
@bogar (10.6.2020 22:21)
Haha jsi ma pobavila. Ještě k receptu. Začala jsem dělat tento recept ještě v dobách totality. A to bylo dílo. Ani ne tak uhlídat konzistenci žloutku, ale špagety - potvorky - nesemolinové jsou pěkně zákeřné a udělat je na skus... uf
Hezký večer a děkuji za odezvu. Aj já jsem ráda! Hned je nám veseleji.
dormella
Na tomto receptu (v originalu) neni nic sloziteho, tak pro ho upravovat?
Kdybys dala recept na "Spagety podle Bogara" a vynechala "carbonara", mlcela bych jako hrob . . . .



bogar
@dormella (11.6.2020 13:09)

je v popise napisane ala Bogar a preto nepisem ze je to original , su to moje carbonara a nikde sa nepise popis original recept... cize kazdý nech robí ako chce a podla seba , na svoj blog .... original recepty su ine v kazdom kraji a kazdy recept je pre ineho original ... krasny vikendik prajem ,
2x haji a kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia