Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Jednoduché a rýchle jedlo, ktoré výborne zasýti a bude mňam na obed či na večeru...
Orieškový sen
Cesto: najprv vyšľaháme 10 bielkov. V druhej miske si vyšľaháme 10 žĺtkov s 380 g cukru....
Jahody so šľahačkou na vanilkovej omáčke
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Domáce údenáče
Milujem údenáče aj ryby celkovo , no u nás je to dosť drahá žáležitost . Som vášnivý...
Torta starej mamy
Recept som nasla v kucharskej knihe ... Najlepsia slovenska kuchyna ... neviem sice ci je najlepsia...
Zebra rezy
Bielky s cukrom vymiešame, postupne pridáme žĺtky, múku, olej a vodu. Cesto rozdelíme...
Hovädzia roštenka na rozmaríne
Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo...
Výborná štrúdľa z kyslého mlieka
Všetko vymiesime dokopy a urobíme cesto ktoré necháme stáť do druhého dňa. Potom vypracujeme tri štrúdle...
Palacinky z tvarohového cesta
Mlieko, cukor, soľ a vajce dobre zamiešame. Pridáme cez sitko pretlačený tvaroh, múku...
Veľkonočné linecké pečivo
Múku a práškový cukor preosejeme, pridáme citrónovú kôru, zmäknuté maslo a žĺtky. Cesto rukami...
Mriežkované čajové pečivo
Veľmi chutné a krásne vyzerajúce trvanlivé pečivko, ktoré si rýchlo a jednoducho viete pripraviť aj vy doma. Hodí sa naozaj na každú príležitosť....
Miš-maš
Keď ideme večer zhrešiť tak si urobíme toto jedlo. Je dobré, ale na večer trochu ťažké....
Hokejové bôčikové rolky
Tento recept mi poslal bratanec Šaňo, vraj teraz niet času na vyváranie... Aj on ho...
Plnené zemiaky so slaninou
Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, približne 20 minút. Dajte si pozor, aby ste...
Tatranský guláš
Pridávam pár receptov na guláš a na konci pridám ten, čo najčastejšie varím v prírode.
Rybka parená, rybka pečená
Ten môj mi zas doniesol kapra... nie je rybár, len má kamarátov rybárov... tak...
Pikantný hovädzí stroganov s fazuľou
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso nakrájané na kocky, zeleninu, predvarenú veľkú červenú fazuľu a...
Hovädzie kocky na pive
Voľba druhu a typu mäsa každého z nás sa riadi tromi základnými zásadami! Ad 1. ) Chuťami...
Jemný jablkový koláč
Týmto rcp naväzujem na diskusiu pod názvom Jablkový mošt? kde chcem od vás poradiť čo robiť...
Chrobáčiky
Minule @glosterka založila temu o párkoch, tak prikladám moj skromný recept, ako pripravujem klobásky, alebo špekáčiky(je...
Prírodné rezne talianske
Očistené bravčové stehno narežeme na rezne, opečieme sprudka na oleji a preložíme na tanier. Do oleja dáme...
Makový koláč so slivkami
Sezónne ovocie slivky sa stali námetom pre tento koláč. Keďže je ich veľa a už sme...
Zemiaková polievka s mäsom a hubami
Som presvedčený, že nie som sám, kto považuje dobrú hustú horúcu polievku za základ celodennej...
Čerešňovo-jahodový kysnutý koláč s mrveničkou
V lete som si dala do mrazničky vykôstkované čerešne na strúdľu. Tentoraz som z nich...
Milánske rizoto (alebo šafranové)
Tento recept je síce na rizoto, ale jedná sa o jeho jednoduchšiu obdobu a nakoľko má...
Vajíčkový šalát podľa ČSN 50151 z roku 1976
Jedná sa o šalát z môjho detstva ako ho poznáme len zo spomienok....
Škoricové hviezdy
Málokto vie že škorica je aj liečiva , je dobrá na trávenie a na zohriatie, ...
Veselé raňajky
Niekedy zvyknem dcérke robievať takéto lákavé raňajky alebo olovrant. Mám zaručené že potom spapká aj všetku...