Tá naša držková

rein - fotkarein, 4. januára 2012
Tá naša držková
Foto: rein

Je moja naj.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
4 ks
2 KL
1 KL
3 PL
1 ks /feferónka/
2 KL
5 ks - strúčiky
1 l




Postup

  1. 1

    cibuľu nakrájame na drobno a usmažíme na masti,pridáme držky,soľ,rascu a dusíme pokiaľ nie sú držky skoro mäkké,

    Tá naša držková - obrázok 1
  2. 2

    keď sa nám pozdávajú,pridáme papriku,cesnak,korenie,vodu a povaríme ešte asi 10 minút,pridáme majorán,ešte prevaríme približne minútku a podávame.

Diskusia k receptu

3sandra3
To tak dobre vyzerá, ale škoda, že držky nemôžem dať do úst.
luliatko
ja držky tiež nemusím, ale mám rada vôňu tejto polievočky keď ju varím priateľovi...musím niekedy už spraviť:)
hubata
@Rein ale do surovín by si mal dať že sa jedná o predvarené držky, aby to nemýlilo mladé kuchárky a navždy by si im pokazil chuť. Držkovica, bosniak, kofola - to sa potom študovalo!
Aj teraz: ja keď si dám takejto dobrej držkovej - ani robota mi nechýba!
sany11
ja držkovu polievku velmi lubim,narobil si mi chute.u nas ju vari otec.musim mu povedat aby ju navaril lebo sa mi uz slinky zbiehaju.chvalim ta polievocka je krasna.
majsterka
pre 3sandra3 Ja tiež nemusím držky,tak varím držkovú z hlivy ustricovej.Vyskúšaj je to veľmi dobrá náhrada a polievka z hlivy je vynikajúca a navyše zdravá
duschko
V drzkovej by som aj spal. Najhorsie na nej je zohnat kvalitny material. Tie predvarene su roznej kvality az nekvality. Zalezi odkial je dovoz. Tie nadrobno krajane ani neberiem. Musia byt co najhrubsie a potom to uz je na kazdom majstrovi kucharovi.
sonulienka
aj u nás ju chválime a papáme @duschko škoda,že si nie bližšie k Hriňovej od tiaľ mám manžela a tam ešte dostať pravé kvalitné držky. Ale potom musíš vetrať a vetrať a najlepšie je keď bývaš v rodinnom dome inak v paneláku by Ťa asi nechválili susedia.Ale ja aj tie predvarené ešte aspoň tri-štyri krát povarím pokiaľ začnem dusiť.
vevuska53
výborna polievočka, aj dnes sme mali na obed, samozejme aj dobrá fazuľovica bola
veteranka
beriete ma medzi vas???jujjjjjjjjjjj drzkovu mam velmi rada ja kupujem tiez predvarene ale len jeden druh s tym mam dobru skusenost vonavucke bielucke skratka mnammm
bombiska
Dobrá držková nikdy nieje zlá.....a najmä na chalupe s dobrou partiou,muzikou a dobre vychladeným pivkom.... :-)))))))
frezia
Vcera som ich kupila v Kauflande,idem ich urobit podla tvojho receptu.
Paci sa mi, ze nepouzivas na zahustovanie muku.
luculla
Nie, mne sa tato drzkova NEPACI - uz tu "cerven" nemozem ani vidiet. Co sa ti Slovaci vecne blaznia a napodobnuju madarsku kuchynu?! Moja prababka pochadzala z Horehronia a na Slovensku (okrem juzneho, kde zije vela madarsky hovoriacich a variacich) sa pripravuju dostatocne chutne pokrmy bez papriky. (To iste plati pre klobasy -do nekvalitneho mäsa supnu mäsiari papriku a uz to "vyzera lepsie". Slovenska klobasa je tiez bez papriky,) Cize: Drzky, vela cibule, cesnak, cierne korenie, majoranka, ev. malicka zasmazka a par kvapiek bieleho vina. Ziadna paprika, prosim pekne. Drukova polievka sa podava s cerstvym, vonavym, psenicno-raznym kvaskovym chlebom.
bugout
@kimlo Správne, papriku treba zakázať. Čerstvú, mletú, pikantnú aj sladkú, kápiu, nakladanú... A aj lečo, čalamádu možno aj plnenú papriku (ja mám aj tak najradšej len guľky, ale zasa do omáčky dávam nakladanú kápiu). Možno by sa mohli prestať používať aj písmená "p", "a", "r", "i", "k"... Môžeme sa inšpirovať starou maďarskou kuchyňou, kým nepoužívali papriku ani Maďari 😂😂 Teraz ale neviem či je problém paprika albo Maďari (eventuálne Turci, od ktorých majú papriku Maďari) 😂😂😂😂 no nič ja ostávam pri paprike. Neviem si dosť dobre predstaviť paprikáš bez papriky, alebo bryndzovú nátierku bez papriky alebo výbornú nátierku Budapešť (áno, tvoj recept).... Aj keď musím súhlasiť, že keď robím Žurek, vždy zháňam klobásu bez papriky. Ale zasa do kapustnice by som veru klobásu bez papriky nepoužil.... A držky nezjem s a ani bez papriky.... Pekný večer priatelia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia