Bryndzové halušky fotorecept

maminalucia - bez fotkymaminalucia, 19. septembra 2015

recept na bryndzové halušky je tu určite vela ale aj tak sa chcem s vami podelit ako ich robim ja :)

Suroviny

1 kg
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv som si zamiešala títo tri suroviny. Bryndze som použila tak 3 polievkové lyžice potom som pridala asi polku bambina a nakoniec som dala celú tu kyslu smotanu.

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    už zmiešané dokopy ak má niekdo rád výraznejšiu chut bryndze tak si kludne može pridat...

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tak a ideme na cesto potrebujeme zemiaky a múku nič inšie :)

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky som nastrúhala a postupne pridavala múku. Múku pridavame dovtedy kým cesto bude tak akurát to znamená ani nie priliš riedke ani príliš husté.

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Halušky varíme kým nevídu hore..

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tak a tu su už halušky hotove.... dobrú chut :)

    Bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

boba777
Dnes som aj ja robila bryndzove halusky,boli vyborne.Cela rodina sme si pochutili,hlavne deti ich zboznuju.
maminalucia
Tak podľa mňa názov je v poriadku..Nenapisala som tam prave SLOVENSKE BRYNDZOVÉ HALUSKY a že ja riedim bryndzu s banbinom a kyslou smotanov je v poriadku keďže nie každý znesie výraznú chuť bryndze.. a keďže chcem aby mi to aj mala jedla tak to riešim takto ináč by mi to nejedla...a nikto nevraví že musíte ich robiť podľa mňa... prajem pekný večer
marcel83
A su aj ine, ako Slovenske bryndzove halusky? Napriklad Polske? Je to Slovenske jedlo.... Teda tento "vytvor" nie. Tento vytvor si podla mna nezasluzi niest nazov narodneho Slovenskeho jedla. Mozno je to aj chutne, aj vonave, ale nie su to Bryndzove halusky.
jozka2
Poznam,ze sa bryndza riedila trochou smotany aby sa dala lepsie zamiesat do halusiek,ale s bambinom to asi pokazi chut.Niet nad prave bryndzove halusky.Kazdy mame ine chute,skor by som zamiesala creamcheese ako bambino.
marcel83
@jozka ja ani to nerobim - neriedim bryndzu. Ak su halusky teple /a serviruju sa teple/, krasne ide cista bryndza rozmiesat a pekne sa rozpusti. Uz som videl aj riedenie mliekom...
altyn
@marcel83 ale mne to príde tak,že tu nieje riedená bryndza, ale zahusťovaná smotana bambinom a troškou bryndze.Takže nedám do názvu surovinu, ktorej je tam najmenej a neporovnávam to s naozajstnými bryndzovými haluškami...
katarina2511
Mamina Lucia nedaj sa znechutit a var ako to chuti Tvojej rodine. Na Vareche su ludia "odbornici", ktori musia rypat do kazdeho. Mas perfektne cesto na halusky a bryndzu aj ja riedim, tak nam to tiez vyhovuje. To su nase Bryndzove halusky. Kazdy ma pravo napisat recept, kazdy moze varit ako mu to vyhovuje.
boba777
My kupujeme bryndzu priamo zo salasa a vacsinou byva taka sypka ked sa rozmrvi,tak aj ja ju miesam s kys.smotanou,alebo s trochou zincice.robievam aj halusky cisto len so syrokremom.myslim si,ze kazdy ma svoj recept,ktory sa v detailoch odlisuje ako napr.kapustnica,alebo gulase.preto si myslim,ze tieto invektiva niesu na mieste.@maminalucia to predsa nevari pre vas,ale pre svoju rodinu tak,ako to chuti im a nie vam.myslim,ze ju treba skor podporit a pochvalit.viem o com hovorim,sama mam dve deti,a veru nieje jednoduche im ulahodit ked zacnu spekulovat.a komentovat akekolvek jedlo slovami fuj a podobne je vrcholne primitivne.pekny den prajem.
jozefj
maminalucia.Recept je fajn ale názov je zlý.Váž si toho že na tvoj recept reagoval veľký znalec a odborník Marcel.*****
1x kimlo
altyn
@maminalucia , ja som tiež nepísal že recept je zlý, naopak, ak by som vynechal ten syr v črievku a dal by som iný, tak by to bolo veľmi chutné. Halušky sú výborné a páči sa mi že si nevynechala ani slaninku, ale určite to niesú bryndzové halušky. Proste zmeň názov a ak bude niekto hľadať "bryndzáky" nenájde halušky so smotanou...
katarina2511
Preco by si mala MaminaLuci a vazit ze nejaky Marcel sa tam predvadzal. Marcel moze byt odbornik, ale je dobre ked ostane pri svojich receptoch a vo svojej kuchyni. Kazdy tu ma rovnake prava a tak ako povedala autorka receptu je to iba recept. Paci sa mi pochvalim, ak mi nevyhovuje prejdem na dalsi recept. NERYPEM!!!
jujoska
@kararina2511 moznost komentovat je tu pre vsetkych. Nikde nie je napisane ze sa sem smu davat len pozitivne komentare. Marcel slusne vyjadril svoj nazor, zaujimave ze si sa neobula do nechutneho Bojarovho komentu. Tvoj koment je vlastne rypanie
radox1
takze narovinu:kto si chce vychutnat naozaj bryndzove halusky,ju nezriedi ničím,ani smotanou.kto ma rad redsie ako ja,tak par lyzicami tej skrobovej vody,v ktorej sa varili-tyka sa to hlavne cistej ovcej bryndze,ktora je tuhsia,ale aj ta sa rozpusti v horucich haluskach.paradoxne cena tej umelej hmoty vyde este drahsie ako samotna bryndza,tak nevidim dovod ich dod.bat nejakym bambinom.0 hviezd.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia