Pirohy plnené mäsom z vareného kohúta
Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 13. septembra 2010
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 13. septembra 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Kohúta varíme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie a čerstvo nasekanú petržlenovú vňať, premiešame a zmesou naplníme pirohy.
- 2
Pirohy: zemiaky zomelieme, pridáme vajcia, soľ, múku a vyformujeme cesto. Potom z neho urobíme bochník a vyvaľkáme. Formičkou na pirohy vykrojíme, naplníme zmesou, preložíme a varíme vo vriacej vode asi sedem minút. Podávame preliate omáčkou.
- 3
Omáčka: do hrnca dáme smotanu, zavaríme, ochutíme soľou, korením a pridáme čerstvo nakrájanú pažítku.
- 4
NÁŠ TIP: Rátajte s tým, že kohúta musíte variť niekoľko hodín, aby bol mäkký. Ak nezoženiete kohúta, môžete použiť aj mäso zo sliepky. Ak budete hydinu variť v tlakovom hrnci, bude jedlo pripravené skôr.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu