Pirohy plnené mäsom z vareného kohúta

Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 13. septembra 2010
Pirohy plnené mäsom z vareného kohúta
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1/2 ks
10 ks väčších
2 ks




Postup

  1. 1

    Kohúta varíme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie a čerstvo nasekanú petržlenovú vňať, premiešame a zmesou naplníme pirohy.

  2. 2

    Pirohy: zemiaky zomelieme, pridáme vajcia, soľ, múku a vyformujeme cesto. Potom z neho urobíme bochník a vyvaľkáme. Formičkou na pirohy vykrojíme, naplníme zmesou, preložíme a varíme vo vriacej vode asi sedem minút. Podávame preliate omáčkou.

  3. 3

    Omáčka: do hrnca dáme smotanu, zavaríme, ochutíme soľou, korením a pridáme čerstvo nakrájanú pažítku.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Rátajte s tým, že kohúta musíte variť niekoľko hodín, aby bol mäkký. Ak nezoženiete kohúta, môžete použiť aj mäso zo sliepky. Ak budete hydinu variť v tlakovom hrnci, bude jedlo pripravené skôr.

Diskusia k receptu

tetuska
môže to byť dobré, ja robím plnku z mletého mäsa, je to hlavne rýchlejšie...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia