Čokoladový sen

mimka946 - fotkamimka946, 26. júla 2012
Čokoladový sen
Foto: mimka946

Tento recept som vymyšlala ked som sa raz nevedela rozhiodnuť aký zákusok dnes budem piecť.Ospravedlňujem sa ale fotka konečneho výzoru sa mi nepodarila spraviť Zobraziť celý popisTento recept som vymyšlala ked som sa raz nevedela rozhiodnuť aký zákusok dnes budem piecť.Ospravedlňujem sa ale fotka konečneho výzoru sa mi nepodarila spraviť . :(

85 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

2 hrnček
3 ks
1 hrnček
2 ks
1 hrnček
1 hrnček
2 ks
1 baliček
2 ks
1 l
10 KL
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Rozdelíme si vajcia (žltky,bielka) .

    Čokoladový sen  - obrázok 1
  2. 2

    Z bielok šlaháme sneh a do žĺtok pridáme cukor,muku s kypr. práskom , mlieko a olej. Ked to mame dobre vyslahane pridame vyslahany sneh a pomiesame .Cesto dobre vymiešame a dame upiecť .

    Čokoladový sen  - obrázok 2
  3. 3

    Ked sa kolač upečie nechame ho kus vychladiť . Zatial si narežeme broskyne (odkvapkané). Uvaríme si puding a pripravíme si čokoladovu polevu na poliatie .

    Čokoladový sen  - obrázok 3
  4. 4

    Koláč potrieme lekvárom najlepšie slivkovým a poukladame naň nakrajane broskyne . Polejeme pudingom na ktorý poukladame piškoty . Ked to trochu stuhne (staci 10min) polejeme čokoladovou polevou a dame do chladničky . Za hodinku sa môže podávať.Upozornujem ze titulny obrazok nieje DOKONCENY kolačik.

    Čokoladový sen  - obrázok 4

Diskusia k receptu

orchidea
koláčik môže byť dobrý, len ja by som naň asi použila iný lekvár ako slivkový, nemám nič proti slivkovému, mám ho najradšej ale na tento koláčik by som dala radšej marhuľový alebo malinový...to je len môj názor, možno práve s tým slivkovým lekvárom je najlepší...
zdezda
...skoda, ze si nedala foto- hotovy zakusok - podla postupu mi pripomina tvoj rcp Nebeske rezy, prudko jedle taktiez :-)
mimka946
No slivkový je dobry lebo je kyslejši a keby sme dali malinovy alebo marhulovy bol by uz strasne sladky ..
ela77
@Mimka946 , objavila som tento tvoj koláčik teraz, môže byť dobrý a šťavnatý s tým kompotom a pudingom, len ten prášok do pečiva, nie je to veľa 2 ks keď tam ide ešte aj vyšľahaný sneh? Inak ja som bývalá popradčanka, už 5 rokov som odsťahovaná, možno ťa aj poznám osobne, ale to si vtedy bola iba 12 ročná. Držím palčeky pri kuchárčení.
aleana
mne sa práve zdá malinový kyslejší ako slivkový... Ale to asi záleží od toho ako je varený.... Ja by som tiež najradsej dala marhuľový alebo malinový. A navrch polevu z horkej čokolády a kyslej smotany.
rulik
dievčatá ja Vám fandím, mimke nechajte slivkový lekvár a Vy urobte s marhuľovým alebo malinovým, ale hlavne nám dajte vedieť ako to dopadlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia