Krkovička s konfitovaným cesnakom a viedenskou cibuľou
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 14. marca 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Cibuľa a cesnak sú základom slovenskej gastronómie a neviem si kuchyňu bez nich ani predstaviť. Rád ich pripravujem na rôzne spôsoby. Nielen však ako doplnok či korenie, ale aj ako hlavnú surovinu.
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku očistíme, nasolíme, nakoreníme, potrieme horčicou, cesnakom a necháme asi hodinu odležať. Vložíme ju do sieťky, aby vznikol valček, na masti sprudka opečieme a dáme pomaly piecť do rúry na asi 1,5 hodiny pri 150 °C. Podlievame počas pečenia, najlepšie pivom.
- 2
Hrachová kaša: Sušený hrach na noc namočíme do studenej vody. Na rozohriatej bravčovej masti cibuľu urestujeme, pridáme na kocky nakrájanú údenú slaninu, pridáme hrach a zalejeme vývarom. Uvarené scedíme a rozmixujeme na kašu a dochutíme soľou a cesnakom.
- 3
Šalotky načistíme a na masle pomaly dusíme domäkka, dochutíme soľou a zastrekneme červeným vínnym octom a medom. Cesnak očistíme a konfitujeme v oleji. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v hladkej múke a vyprážame na rozpálenom oleji dozlata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V tomto recepte je maso pripravovane konfitovanim (pomale varenie v tuku), na ktore je potrebne vacsie mnozstvo masti. Viac o konfitovani sa docitate tu:
www.gastroslovnik.sk/gastro-sprievodca/gastro-sprievodca-det...
Jedna sa o potravinarsku sietku, napr. takuto:
www.kinekus.sk/sietka-potravinarska-na-pecenie-5/detai...