Langoše s kyslou smotanou fotorecept
Obľúbené občerstvenie, ktoré milujú veľkí aj malí.
porcií
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 250 ml |
|
| 200 ml vlažná |
|
| 200 ml (16-18 %) |
|
| 1 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 kocky |
|
| Na vysmážanie: | |
|
|
|
| Navrch: | |
|
|
|
|
|
|
| nastrúhaný |
|
| pretlačený |
|
Postup
-
1
Suroviny na langoše. Do polovice vlažného mlieka pridáme 1 ČL kryštálového cukru, rozdrobíme droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť kvások.
-
2
Múku preosejeme, osolíme, vlejeme kvások, zvyšok mlieka a v mixéri s hákom na miesenie premiešame (ja som robila mixérom pre bolesti ruky). Pridáme kyslú smotanu, vajíčko, vodu prilievame počas miesenia, aby cesto nebolo tuhé. Miesime na stupni 3 aspoň 10 minút. Vymiesené cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť 45-50 minút.
-
3
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
4
Z cesta urobíme 7-8 bochníčkov.
-
5
Každý bochník vyťahujeme do kruhu, vysmážame na rozpálenom oleji na miernom stupni plameňa do zlatista. Ukladáme na papierovú kuchynskú utierku, aby langoše neboli mastné. Podávame podľa svojej chuti s kečupom, tatárskou, cesnakom či syrom. Dobrú chuť.









Takto podobne som kedysi robievala “langoše z Michaloviec”, cesto mohlo byť v chladničke.
Narobila si chute 👍