Langoše s kyslou smotanou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 7. marca 2025
Langoše s kyslou smotanou (fotorecept)
Foto: olinecka

Obľúbené občerstvenie, ktoré milujú veľkí aj malí.

7-8 ks
porcií
30-40 (+ kysnutie) minút
príprava

Suroviny

Cesto:
500 g
250 ml
200 ml vlažná
200 ml (16-18 %)
1 ČL
2 ČL
1 ks
1/2 kocky
Na vysmážanie:
Navrch:
 nastrúhaný
 pretlačený




Postup

  1. 1

    Suroviny na langoše. Do polovice vlažného mlieka pridáme 1 ČL kryštálového cukru, rozdrobíme droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť kvások.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme, osolíme, vlejeme kvások, zvyšok mlieka a v mixéri s hákom na miesenie premiešame (ja som robila mixérom pre bolesti ruky). Pridáme kyslú smotanu, vajíčko, vodu prilievame počas miesenia, aby cesto nebolo tuhé. Miesime na stupni 3 aspoň 10 minút. Vymiesené cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť 45-50 minút.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z cesta urobíme 7-8 bochníčkov.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý bochník vyťahujeme do kruhu, vysmážame na rozpálenom oleji na miernom stupni plameňa do zlatista. Ukladáme na papierovú kuchynskú utierku, aby langoše neboli mastné. Podávame podľa svojej chuti s kečupom, tatárskou, cesnakom či syrom. Dobrú chuť.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

terinka55
Vyzerajú super.
Takto podobne som kedysi robievala “langoše z Michaloviec”, cesto mohlo byť v chladničke.
Narobila si chute 👍