Langoše s kyslou smotanou fotorecept
Obľúbené občerstvenie, ktoré milujú veľkí aj malí.
porcií
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml vlažná | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml (16-18 %) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 kocky | 
                                                             | 
                                                    
| Na vysmážanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Navrch: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| nastrúhaný | 
                                                             | 
                                                    
| pretlačený | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Suroviny na langoše. Do polovice vlažného mlieka pridáme 1 ČL kryštálového cukru, rozdrobíme droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť kvások.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Múku preosejeme, osolíme, vlejeme kvások, zvyšok mlieka a v mixéri s hákom na miesenie premiešame (ja som robila mixérom pre bolesti ruky). Pridáme kyslú smotanu, vajíčko, vodu prilievame počas miesenia, aby cesto nebolo tuhé. Miesime na stupni 3 aspoň 10 minút. Vymiesené cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť 45-50 minút.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Z cesta urobíme 7-8 bochníčkov.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Každý bochník vyťahujeme do kruhu, vysmážame na rozpálenom oleji na miernom stupni plameňa do zlatista. Ukladáme na papierovú kuchynskú utierku, aby langoše neboli mastné. Podávame podľa svojej chuti s kečupom, tatárskou, cesnakom či syrom. Dobrú chuť.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Takto podobne som kedysi robievala “langoše z Michaloviec”, cesto mohlo byť v chladničke.
Narobila si chute 👍