Prívarok z vylúskanej čerstvej fazule s údeninou fotorecept
Foto: izabella929
Bola som na trhu v Maďarsku a nakúpila som si okrem ovocia a zeleniny aj čerstvé fazuľové struky. Vylúskala som ich a dala do Zobraziť celý popisBola som na trhu v Maďarsku a nakúpila som si okrem ovocia a zeleniny aj čerstvé fazuľové struky. Vylúskala som ich a dala do mrazáku. Dnes som uvarila prívarok, ktorý je hotový do pol hodiny.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g vylúskaná čerstvá |
|
100 g domáca |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
5 ks |
|
|
|
100 ml |
|
3 PL |
|
250 ml 33 % |
|
|
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Fazuľu som umyla. Pripravila som údenú klobásu a šunku.
-
2
Dala som ju do hrnca a zaliala vodou spolu s klobásou. Táto fazuľa sa uvarí za 20 min. Ja do fazule nedávam soľ až vtedy, keď je uvarená. Soľ bráni rýchlemu uvareniu fazule. Pridám iba bobkový list.
-
3
Nové korenie a čierne celé pridávam vtedy, keď začne voda vrieť. Pripravila som si mlieko s múkou, rozmiešala a vyliala do prívarku. Nechala som prejsť varom.
-
4
Keď sa múka v prívarku uvarila, pridala som šľahačku. Dochutila soľou, cukrom, mletým čiernym korením a octom. Pred podávaním odstránim guľky aj bobkový list z prívarku.
-
5
Veľmi chutná fazuľka. Robievala som z nej i polievku. Dnes už nepestujem túto skvelú fazuľu, ale mám ju veľmi rada. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu