Hroznový závin fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 18. augusta 2010
Hroznový závin (fotorecept)
Foto: tatranka

Stane sa mi,že keď kúpim na pohľad krásne ,veľké hrozno,nesplní moje očakávanie.Je kyslé a som z neho sklamaná.Nie sú to sladké gulôčky.Preto som si už dávnejšie vytvorila recept na závin,kde poslúži a jeho použitie je vítané.Chutí výborne a zabudnem na zlú kúpu.

25 minút
príprava
25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 ks
4 dcl
1ks
500 g
1 ks
1ks
podľa slad.pudingu
pol krabičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ingrediencie.

    Hroznový závin (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z mlieka,vanilkového cukru,vanilkového pudingu,pr.cukru uvaríme hustý puding.

    Hroznový závin (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po odstavení pudingu,pridáme na polovičku prekrojené hrozno,zbavené kôstočiek.Jestvuje aj bezkôstkové hrozno,no ja som také nemala.Vyčistiť je chvíľočka.Hrozno zamiešame ešte do horúceho pudingu.

    Hroznový závin (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme vychladiť.

    Hroznový závin (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mala som aj tvaroh.Nemohla som nič pokaziť a tak som ho pridala.Neľutujem.Budem robiť už len tak.No pred tým som nedávala.

    Hroznový závin (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridaný tvaroh.

    Hroznový závin (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je puding a celá masa schladená,na vyválkaný plát ,z polovice cesta,naložíme masu.Cesto dookola potrieme rozšľahaným vajíčkom.To isté urobíme ešte ráz.Prenesieme na suchý plech.

    Hroznový závin (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme piecť na 200 stupňov do vyhriatej rúry. Po 10 minútach teplotu stiahneme na 180 stupňov.Koláč dopečieme.Keď je pekný zlatistý,je hotový.To tak trvá 20-25 minút.

    Hroznový závin (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotový koláčik.

    Hroznový závin (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

evusik
tak to by ma v živote nenapadlo, pritom s tým hroznom máš úplnú pravdu, napohľad krásne, ale jesť sa nedá. Závin nemá chybu :-)
elisticka
Martuška veru som také niečo ešte nejedla a s tym pudingom a tvarohom to bude mňamko!!!
evanaaa
Aj mňa dnes napadlo, keď som robila žemlovku z vianočky, miesto snehu ju zaliať vanilkovým pudinkom, aj táto plnka je novinka, veď treba skúšať a vymýšľať. Neviem ale, aký tvaroh sa tam lepšie hodí, ten jemnejší, alebo krémový?
tatranka
@evanaaa to bola len z núdze cnosť.Zostal mi v chladničke taký kúsok,tak som sa snažila ho zúžitkovať.Dobra som urobila.Obohatil plnku a nevadilo,že bol jemne hrudkový.
evanaaa
Tatranka, vyskúšam, človek " v núdzi " príde na hocičo.
zela
Mohlo by byť aj iné ovocie-nielen hrozno? Napríklad slivky.
cinkla
Myslim tiez , ze je to dobry napad. Raz to vyskusam.
3sandra3
Tatranka, tak ja som včera robila tento tvoj závin,,,ale našim ohromne chutil,,, šmahom ruky bola tácka prázdna....super,,,a s tým tvarohom-dokonalé,,,,dík,,,budem robievať častejšie

Zaujímavé video z archívu TV Varecha