Chrumkavé keksíky

maartina - fotkamaartina, 10. decembra 2010
Chrumkavé keksíky
Foto: maartina

Tento recept mám zo starého vydania jedného ženského magazínu. Zatiaľ ma ani raz nesklamal a tak už tradične zopár rôčkov tieto keksíky pravidelne pečiem Zobraziť celý popisTento recept mám zo starého vydania jedného ženského magazínu. Zatiaľ ma ani raz nesklamal a tak už tradične zopár rôčkov tieto keksíky pravidelne pečiem na Vianoce ...bez nich by to nebolo ono. Sú krásne chrumkavé a kombinácia orieškov a kúsky čokoládky je jednoducho neodolateľná :)).

15 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
pol balíčka
200 g
100 g
200 g, posekané
275 g, zmäknuté
1 balíček
175 g
1
 štipka
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Múku, soľ a kypr. prášok preosejeme do misy. Čokoládu pokrájame na malé kúsky. Mandle a lieskovce nahrubo v mixéri posekáme. Maslo s vanilk. cukrom vymiešame dopenista. Prisypeme cukor a všetko šľaháme asi 3min, potom primiešame vajce a zapracujeme zmes múky, soli a kypr. prášku. Nakoniec primiešame čokoládu a orechovú zmes.

  2. 2

    Na plech vyložený papierom na pečenie kladieme malé kôpky cesta pomocou dvoch čajových lyžičiek vo vzdialenosti 4cm od seba (na plech sa mi takto zmestí zhruba 20 kôpok). Pečieme ich asi 15min. pri 170°C. Po upečení ich necháme vychladnúť a môžeme posypať prášk.cukrom.

Diskusia k receptu

vavan
Vyzerá to skvele niekedy určite vyskúšam.
evanaaa
To by boli keksíky pre mňa- oriešky, akékoľvek mám rada.
pivonka
Toľko orieškov - to musí byť dobré. Ukladám.
afataga
aj ja mam uz davnejsie tento recept, su vynikajuce, prave ich idem piect, tak rozmyslam, ci ich sem mam davat, ale asi dam, nie kazdy zachytil tento tvoj recept, tak sa na mna nehnevaj :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia