Toto je jeden z mojich obľúbených receptov. Je to taká klasika z detstva, ktorú si aj doteraz rada robím. Hlavne aj preto, že je Zobraziť celý popisToto je jeden z mojich obľúbených receptov. Je to taká klasika z detstva, ktorú si aj doteraz rada robím. Hlavne aj preto, že je to rýchle a nenáročné..:)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rezance uvaríme. Scedené zmiešame s rozpusteným maslom, cukrom a škoricou podľa chuti.
- 2
Na plnku vymiešame maslo. Pridáme k nemu žĺtky cukor, štipku soli,tvaroh, hrozienka (zvyknem ich namáčať aj v rume), trochu smotany. Nakoniec vyšľaháme sneh z bielkov a po časti primiešavame do tvarohovej zmesi.
- 3
Do formy (používam zapekaciu misu z jenského skla) dáme polovicu rezancov. Na ne natrieme plnku. Zakryjeme druhou polovicou rezancov. Pečiem pri 180° C asi tak pol hodiny. Viac menej nikdy som nepozerala koľko to trvá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu