Rezancový nákyp s tvarohom

ajvocka - fotkaajvocka, 20. novembra 2011

Toto je jeden z mojich obľúbených receptov. Je to taká klasika z detstva, ktorú si aj doteraz rada robím. Hlavne aj preto, že je Zobraziť celý popisToto je jeden z mojich obľúbených receptov. Je to taká klasika z detstva, ktorú si aj doteraz rada robím. Hlavne aj preto, že je to rýchle a nenáročné..:)

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

30 DKg
4 DKg
3 DKg
PLNKA:
2 DKG
2
3 - 5 DKg
20 DKg
3 DKg
1/2 DL




Postup

  1. 1

    Rezance uvaríme. Scedené zmiešame s rozpusteným maslom, cukrom a škoricou podľa chuti.

  2. 2

    Na plnku vymiešame maslo. Pridáme k nemu žĺtky cukor, štipku soli,tvaroh, hrozienka (zvyknem ich namáčať aj v rume), trochu smotany. Nakoniec vyšľaháme sneh z bielkov a po časti primiešavame do tvarohovej zmesi.

  3. 3

    Do formy (používam zapekaciu misu z jenského skla) dáme polovicu rezancov. Na ne natrieme plnku. Zakryjeme druhou polovicou rezancov. Pečiem pri 180° C asi tak pol hodiny. Viac menej nikdy som nepozerala koľko to trvá.

Diskusia k receptu

diabambulka
nooo môj drobec mi pred nedávnom povedal, že by si dal cestovinky s tvarohom a myslím, že toto bude troška iné a veľmi chutné, páči sa mio spracovanie plnky, ukladám ďakujem :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia