Čokoládové škrupinky s kokosom fotorecept

alexola - fotkaalexola, 13. decembra 2010
Čokoládové škrupinky s kokosom (fotorecept)
Foto: alexola

skúška trochu netradičnej vianočnej pochúťky. dobrú chuť :)

15-20
porcií
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
20 g
náplň:
130 g
2 PL
30 g
50 g
150 g
  na ozdobu




Postup

  1. 1

    Čokoládu rozpustíme s Cerou a nalejeme do formičiek.

    Čokoládové škrupinky s kokosom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keďže som čokoládu vo formičkách robila po prvý krát, škrupiniek sa vydarilo len zopár. Do formičiek v tvare pologule ("na broskyne") nalejeme čokoládu a pritlačíme druhou formičkou. Poriadne vychladíme. Po vychladení odstránime jednu formičku ľahko a druhú s pomocou teplej vody. (Ak máte iný spôsob, poraďte prosím:)

    Čokoládové škrupinky s kokosom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zohrejeme šľahačku, pridáme kokosový likér a maslo, miešame kým sa nerozpustí

    Čokoládové škrupinky s kokosom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme strúhaný kokos a bielu čokoládu nalámanú na kúsky. Po rozpustení necháme vychladiť.

    Čokoládové škrupinky s kokosom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutou zmesou naplníme pripravené čokoládové škrupinky, posypeme strúhaným kokosom a dáme stuhnúť do chladničky. Na fotke som čokoládové škrupinky s kokosovou hmotou prizdobila jednoduchými "kvietkami" z čokoplastelíny.

    Čokoládové škrupinky s kokosom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tinca
@alexola tak toto je excelntný recept, nemusela by si sa hambiť ani v interhoteli. Dezertík aj na vianoce. A čo si tak presedlala z pizze na sladké? Stále mám pred očami tú vašu krásnu pec, však niekedy to pozvanie naplním
alexola
ďakujem :) @tinca dobrý postreh:)) jednak pec je vonku, preto sa jej momentálne vyhýbam a keďže sa blížia Vianoce, treba niečo sladké pochystať a tiež vyskúšať z toho množstva receptov... a ako teraz rozmýšľam, na čom pracujem radšej, tak ani neviem. Príprava sladkého v teple domova aj slaného pri peci má svoje čaro a robím ich s rovnakou radosťou. Tak sa teším, keď sa v novom roku oteplí, rozkúrim pec a niečo si spolu upečieme :)
honestka
aby ti lepsie drzali tvar, vychladnute pologule este obidve prevrat na pracovnu dosku, namoc si utierku alebo frote do horucej vody, priloz na formicku par sekund podrz, odloz utierku a rychlo vyber vrchnu formicku. spodnu odstranis tiez lahko. Musis s tym vsak pracovat rychlo, aby si neprehriala aj spodnu formicku. ale budu ti pekne drzat tvar. = Lahsie je odlievat cokoladu do silikonovych, alebo umelohmotnych formiciek, z nich sa vyberaju krasne; alebo skus do papierovych kosickov, ktore potom lahko odstranis z cokolady. == ja ich vsak nalievam na dvakrat - prvu tenku vrstvu- vylejem a druha vrstva cokoladu spevni kosicek viacej . najlepsie je taketo veci ROBIT z temperovanej cokolady (zohrievanim a znova ochladzovanim). prilozim video ako na to:
 video.about.com/candy/How-to-Temper-Chocolate.htm...
mery8658
Ja som minuly rok robila kavove škrupinky a som ich robila v najmänších papierovích košičkov a to tak že som na 2x košiček vytierala čokoladou /štetcom čo potieram kolače a pekače/ po naplneni a stvrdnuti čokolady som ich vybrala lebo košičky boli od čokolady ale znova som ich dala do čistych pap. košičkov. lepšie sa snimi manipuluje aj pri papani si nepošpinite ruky a hlavne vyzerali velmi esteticky take jednohubky. ta čokolada musi byť kvalitna aspoň 50%.
alexdidi
veľmi pekné...čok. košíčky robím rovnako ako @honestka , na dvakrát...z tých papierových košíčkov to však ide von ľahko...
tati2008
Na TVpaprika v relacii ,,vypecene a vymazane"cukrar pouzil nafuknuty det.balon.Ako nafukol,taku velku si spravil cokol.formu.Po stuhnuti vypustil vzduch z balonika.
tinca
tak s tým balónom je to super nápad
honestka
S balonom sa velmi dobre robia KOSIKY aj male aj velke, plne ci cik-cakove sa vobec nelamu. Pred naplnenim ich vsak treba dobre vychladit v chladnicke.
cica2
to musí byť dobrota, krásne aj naaranžované:))
bejda7
Jéééééééj a kokosové,to ja môžem...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia