Foto: alexola
skúška trochu netradičnej vianočnej pochúťky. dobrú chuť :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čokoládu rozpustíme s Cerou a nalejeme do formičiek.
-
2
Keďže som čokoládu vo formičkách robila po prvý krát, škrupiniek sa vydarilo len zopár. Do formičiek v tvare pologule ("na broskyne") nalejeme čokoládu a pritlačíme druhou formičkou. Poriadne vychladíme. Po vychladení odstránime jednu formičku ľahko a druhú s pomocou teplej vody. (Ak máte iný spôsob, poraďte prosím:)
-
3
Zohrejeme šľahačku, pridáme kokosový likér a maslo, miešame kým sa nerozpustí
-
4
Pridáme strúhaný kokos a bielu čokoládu nalámanú na kúsky. Po rozpustení necháme vychladiť.
-
5
Vychladnutou zmesou naplníme pripravené čokoládové škrupinky, posypeme strúhaným kokosom a dáme stuhnúť do chladničky. Na fotke som čokoládové škrupinky s kokosovou hmotou prizdobila jednoduchými "kvietkami" z čokoplastelíny.
video.about.com/candy/How-to-Temper-Chocolate.htm...