Vianočné drobné pečivo
Vianočné drobné pečivo

Vianočné pečivo - podkovičky

margitka100 - bez fotkymargitka100, dnes 09:41
40
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
250 g
120 g
1 bal.
1 ks
Poleva:
100 g
100 g
50 g



Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Ja miesim v robote na dvojku rýchlosť.

  2. 2

    Cesto necháme odležať (nemusí sa). Už som robila aj hneď po spracovaní. Väčšinou ale cesto urobím večer, dám do chladničky a na druhý deň spracujem.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm. Vykrojíme ozdobnou vykrajovačkou podkovičky. Dáme na plech, plech ničím nepotieram ani nevystielam papierom na pečenie. Pečiem na 180 °C cca 10 minút (treba sledovať).

  4. 4

    Upečené podkovičky necháme vychladnúť. Naplníme džemom podľa chuti. Ja som dávala marhuľový a jahodový. Plním za pomoci jednorazového cukrárskeho vrecka. Je to rýchlejšie a hlavne jednoduchšie a presné.

  5. 5

    Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustím čokoládu s kúskom stuženého tuku. Každú samozrejme zvlášť. Vrchnú časť podkovičky namočím do čokolády a kladiem na papier na pečenie. Ihneď zdobím, pokiaľ čokoláda nestuhne. Zdobit môžete podľa fantázie. Ja som použila hotovú cukársku dekoráciu cezmínu a cukrové guličky. Kúpila som v cukrárskych potrebách.

    Vianočné pečivo - podkovičky  - obrázok 5

Diskusia k receptu

mamec
Tak toto by som ja nezvládla! Však by ma šlak trafil pri zdobení už piatej 😄 a potom by mi bolo ľúto to dať tým mojim nenažrancom zjesť. Peknučké sú.