Vianočné pečivo - podkovičky
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Ja miesim v robote na dvojku rýchlosť.
- 2
Cesto necháme odležať (nemusí sa). Už som robila aj hneď po spracovaní. Väčšinou ale cesto urobím večer, dám do chladničky a na druhý deň spracujem.
- 3
Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm. Vykrojíme ozdobnou vykrajovačkou podkovičky. Dáme na plech, plech ničím nepotieram ani nevystielam papierom na pečenie. Pečiem na 180 °C cca 10 minút (treba sledovať).
- 4
Upečené podkovičky necháme vychladnúť. Naplníme džemom podľa chuti. Ja som dávala marhuľový a jahodový. Plním za pomoci jednorazového cukrárskeho vrecka. Je to rýchlejšie a hlavne jednoduchšie a presné.
- 5
Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustím čokoládu s kúskom stuženého tuku. Každú samozrejme zvlášť. Vrchnú časť podkovičky namočím do čokolády a kladiem na papier na pečenie. Ihneď zdobím, pokiaľ čokoláda nestuhne. Zdobit môžete podľa fantázie. Ja som použila hotovú cukársku dekoráciu cezmínu a cukrové guličky. Kúpila som v cukrárskych potrebách.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu