Halušky s kyslou kapustou, pečeňou a smotanou fotorecept
Foto: mariana33
Trošku kalorickejšie jedlo, ale raz za čas si môžme dopriať...:o)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľu a pečeň si nakrájame na pásiky. Zemiaky postrúhame, alebo rozmixujeme.Dáme variť vodu na halušky, osolíme ju. Slaninu nakrájame na kocky.
-
2
Vypražíme slaninku a na oleji orestujeme cibuľu, pridáme kuracie pečienky a restujeme do mäkka. Osolíme, okoreníme podľa chuti.
-
3
Pripravíme si cesto na halušky. Zmiešame postrúhané zemiaky, polohr.múku, vajce a vodu na polotuhé cesto. Pretlačíme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú, necháme chvíľku prevrieť a scedíme. Neoplachujeme.
-
4
Hotovú pečeň osolíme, okoreníme podľa chuti.
-
5
Halušky dáme do väčšej misy, pridáme slaninku, surovú kyslú kapustu, podľa chuti dosolíme a premiešame.
-
6
Toto je ľahšia verzia, halušky, kapustička a slaninka. Pre fajnšmekrov pridáme navrch pečeň a kyslú smotanu. Obe verzie sú geniálne:)
Diskusia k receptu