Foto: marianne
Pre milovnikov oliv a slaneho peciva....skoro som nestihla spravit hlavnu fotku,zmizlo rychlostou blesku,je vynikajuce....
50 minút
príprava
príprava
20 min minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
370 g |
|
20 g cerstve |
|
|
|
1,8 dl vlazna |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
30 g |
|
30 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
listy |
|
par kvapiek |
|
a zelene na ozdobu |
|
Postup
-
1
Vo vlaznej vode rozpustene drozdie dame do misky spolu s mukou,s PL tekvicoveho oleja, PL olivoveho oleja a solou.Pridame nadrobno pokrajame zelene a cierne olivy,vypracujeme cesto,ktore nechame 20 minut vykysnut.
-
2
Potom cesto prelozime na pomucenu pracovnu dosku a pokrajame na rovnake kusky.
-
3
Kazdy kusok roztiahneme do okruhleho tvaru.Ulozime rozkrojene male paradajky a pridame mozzarelu.Povrch cesta postriekame s rozprasovacom s olivovym olejom.
-
4
Ulozime na pomuceny plech a dame piect.
Diskusia k receptu