Olivové pečivo fotorecept

marianne - fotkamarianne, 24. marca 2012
Olivové pečivo (fotorecept)
Foto: marianne

Pre milovnikov oliv a slaneho peciva....skoro som nestihla spravit hlavnu fotku,zmizlo rychlostou blesku,je vynikajuce....

50 minút
príprava
20 min minút
na 200 °C

Suroviny

370 g
20 g cerstve
1,8 dl vlazna
1 PL
1 PL
30 g
30 g
250 g
100 g
 listy
  par kvapiek
a zelene  na ozdobu




Postup

  1. 1

    Vo vlaznej vode rozpustene drozdie dame do misky spolu s mukou,s PL tekvicoveho oleja, PL olivoveho oleja a solou.Pridame nadrobno pokrajame zelene a cierne olivy,vypracujeme cesto,ktore nechame 20 minut vykysnut.

    Olivové pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom cesto prelozime na pomucenu pracovnu dosku a pokrajame na rovnake kusky.

    Olivové pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kazdy kusok roztiahneme do okruhleho tvaru.Ulozime rozkrojene male paradajky a pridame mozzarelu.Povrch cesta postriekame s rozprasovacom s olivovym olejom.

    Olivové pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ulozime na pomuceny plech a dame piect.

    Olivové pečivo (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
vobec sa nedivim ze zmili ako gafor :-) uzasne, len mne doma nechcu olivy a pre seba sa mi to nechce robit
violetacamorova
Mňam tie museli byť úžasné, mám rada ražnú múku a tu ju použijem, samozrejme olivy, mozarela samé dobroty! KK
nonna
Výborné, ukladám do svojej KK. Jediná výhrada - olivový olej. Ak už ho tam toľko musí byť, tak klasický náš rastlinný. Chutný zbytok víkendu!
cica2
takéto pečivko zbožňujeme, vďaka za inšpiráciu a receptík :-)
marianne69
...dakujem za komentiky:-) @nonna nemyslim,ze 1PL oliv.oleja je az tak vela,ale kludne ho mozes vymenit za vas rastlinny.Ja olivovy olej zboznujem, ked si macam don pecivko a zajedam paradajkami:-)
nonna
Proti chúťkam, samozrejme, žiadny dišputát. Pre mňa je olivový olej príliš hútny a ťažkou chuťou, ktorá preráža ostatné a nyvyše, nemám rada mastnéí jedlá, takže tuky obmedzjum všade. Obdivujem Ťa, že dokážeš si v olivovom oleji čokoľvek namáčať a tak konzumovať. Pre mňa by to bolo doslova nemožné, proste niečo brrrrrrrrrrrr. Ale, ak chutí a neškodí, tak si dávaj! Budem aj naďalej sledovať Tvoje kulinárske výtvory.
marianne69
:-DDD boli casy,ked mi sedmicka oliv. oleja vydrzala 3 tyzdne,milujem ho v pecenej zelenine,mam nan slabost,zachutil mi na dovolenkach v Grecku a Spanielsku,ale taktiez velmi lubim slaninku a skvarenu mast:-)Skodit mi asi neskodi,vaha je v norme, cholesterol a cukor,ze vraj mam ukazkovy:-)
rybarkuchar
Zaujímavé. Vyskúšam. Pred pár rokmi som mal vzťah k olivovému oleju podobný ako @nonna. "Zlomila" ma jadranská kuchyňa - plody mora, olivový olej, balzamikový ocot a víno.
rybarkuchar
@marianne69 - grécky level mám ešte len pred sebou. Okrem klasiky som toho moc nevyskúšal. Len neviem či je teraz v kurze ísť "Gréckou cestou"
marianne69
...vies @rybarkuchar nech si uz idu akoukolvek cestou,pre mna to nemeni nic na fakte,ze ich kuchyna je pre mna Topka...presne co mam rada:dary mora v akejkolvek podobe,milovane paradajky,grilovana zalenina,baklazany,ktore sa kupu v olivovom oleji,olivy,uzasne medovo orechove dobroty,cerstve vonave chleby..pre mna su kuchynskou topkou.Druha kuchyna, kde sa vzdy dobre nadlabnem je spanielska,tiez vela zeleniny a oliv.oleja..Za ich paellu a ryby tiez obetujem vela...Ak sa mi podari navsivit krajinu,neriesim,co je tam dobre a zle,toboz politiku,snazim sa s nej odniest co najviac krasnych zazitkov,ci uz so stretnutiami s ludi alebo kontakte s krajinou.Nebudem predsa riesit ci bola chyba Diany alebo Charlesa v Anglicku,ked sa rozvadzali,ked som tam zila:-))))To necham konovi ma vacsiu hlavu.Su to moje oblubene destinacie,kde sa vzdy rada vratim,ked je to mozne a o politiku sa od urcitej doby nestaram,nezaujma ma..a tretia kuchyna,je slovenska,sice tazsia a mastnejsia,ale vynikajuuuca:-DDDD Kolko ludi tolko chuti,niekomu sa zda olivovy olej hutny a preraza,ja milujem jeho jemne stiplavu chut,to je prve co si ako suvenir donesiem...keby nebol tak drahy,skomzumujem ho ovela viac,ale nie som Rockefeler:-DDD ci ako sa pise...
marianne69
@rybarkuchar jedneho casu sme hodne bacovali s Litvinmi,Lotysami,Estoncami,dokonca niektory z nich vobec ani nevedeli po Lotyssky,jedny dvojicky,zili na hranici s Ruskom a nevedeli ani zatat vo svojom rodnom jazyku,a takych bolo nie malo.Skoro 80% vedia perfektne rusky,tak sme spolu aj komunikovali.Ale poviem ti u nich byt na navsteve,to bolo nie,ze na riadnu opicu,lebo vodka sa pila zasadne z decakov, ale obzerstvo prveho stupna:-DDD na tom stole bolo vsetko,tam by sa ani ihla uz nezmestila.Ale uznavam,jedlo fantasticke,ich solene ryby,bliny a ani neviem co vsetko na tom stole bolo,bolo vynikajuce.Chodila som do ich obchodu na kaviar,smotanu,ryby,skvele...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia