Pácovaný losos
Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 12. augusta 2010
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 12. augusta 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
V mise zmiešame soľ, cukor, badián, kôru z citróna a limetiek a dôkladne premiešame. Na plech natiahneme priesvitnú fóliu, na ktorú rozložíme polovicu namiešanej soli. Na ňu položíme lososa a vrch zasypeme zvyškom soli.
- 2
Zabalíme a dáme do chladničky na 24 hodín. Lososa vyberieme, opláchneme studenou vodou a osušíme. Nakoniec obalíme v nasekaných bylinkách.
- 3
Náš tip: Losos by mal byť vcelku, bez zárezov - pretože inak by hrozilo, že ho presolíme. Preto pracujeme s lososovým filetom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu