Pácovaný losos

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 12. augusta 2010
Pácovaný losos
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1  kg (čerstvý bez kože)
300 g
100 g
z 2  ks
z 2  ks
 (pažítka, kôpor, petrž. vňať)

Online leták

Postup

  1. 1

    V mise zmiešame soľ, cukor, badián, kôru z citróna a limetiek a dôkladne premiešame. Na plech natiahneme priesvitnú fóliu, na ktorú rozložíme polovicu namiešanej soli. Na ňu položíme lososa a vrch zasypeme zvyškom soli.

  2. 2

    Zabalíme a dáme do chladničky na 24 hodín. Lososa vyberieme, opláchneme studenou vodou a osušíme. Nakoniec obalíme v nasekaných bylinkách.

  3. 3

    Náš tip: Losos by mal byť vcelku, bez zárezov - pretože inak by hrozilo, že ho presolíme. Preto pracujeme s lososovým filetom.

Diskusia k receptu

bozulka
Badián som na ryby ani mäso ešte nedávala.Zaujímavé.