Na tento spôsob sármu robila aj moja mama a svokra. Opýtala som sa susedu ktorá za mladších čias varila na svadbách, ona mi iba Zobraziť celý popisNa tento spôsob sármu robila aj moja mama a svokra. Opýtala som sa susedu ktorá za mladších čias varila na svadbách, ona mi iba potvrdila že aj ona tak robieva.
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 - 2 PL |
|
1 čl |
|
1 malá šálka |
|
1 čl |
|
1/2 čl |
|
2 PL |
|
1 kus |
|
1 kus |
|
3 - 4 strúčiky |
|
štipku |
|
1/2 l |
|
2 PL |
|
1 hlávka |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme listy z kyslej kapusty ktoré otrháme, orežeme a tiež im orežeme hrubé hlúby. Väčšie listy si prekrojíme na polovice. Môže sa pripraviť i svieža kapusta tak že sa zabarí vriacou vodou. Chutnejšie je s kyslou kapustou.
- 2
Mleté mäso môže byť iba bravčové a môže byť i miešané s hovädzím. Podľa chuti. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku, vajce, ryžu, krupicu, papriku, korenie, rascu, soľ a štipku cukru. Dobre vymiesime. Plníme kapustové listy a ukladáme do pekáča alebo do myse v ktorej budeme dusiť. Kedže sa u nás skorej dusilo v sedliackej peci, teraz si zvykneme dusiť v pekáči v rúre. Zalejeme vodou aby bolo všetko vo vode. Prikryjeme a dusíme asi hodinu a pol.
- 3
Pripravíme si zátrepku - paradajkový pretlak vymiešaný s múkou a vylejeme, ak treba pridáme ešte vodu. Nemiešame, iba pretrasieme. Vrátime do rúry ale teraz neprikryjeme aby sa aj zapieklo.
- 4
Chcem pripomenúť že niektoré domáce dávajú viac papriky a tiež možno i viac štipľavej papriky. To závisí od toho ako si zvykli. U nás nechceme veľmi štipľavé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chalupnikovi.com/recepty/?p=4337...
Ak chcete, posielajte fotky na redakcia@varecha.sk s informaciou, ku ktoremu komentaru ich chcete prilozit.
Posielame Vam aj e-mail s instrukciou, ako pripojit foto ku komentaru.
Presne takto robila aj Margo Bodi v Tv Paprika...
Narobila si mi chute !!