Voňavá grilovaná zelenina fotorecept
František Pado
spolupracovník hotela Elizabeth v Trenčíne, 28. augusta 2015
spolupracovník hotela Elizabeth v Trenčíne, 28. augusta 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu nakrájame na plátky a kladieme na gril. Grilujeme z každej strany, kým sa na zelenine nevytvoria mriežky. Jednotlivé kúsky zeleniny skladáme z grilu postupne podľa stupňa ugrilovania. Cuketa a baklažán sú ugrilované skôr, paprika a fenikel ostanú na grile dlhšie.
- 2
Potom zeleninu dochutíme, kým je vlažná. Dochucujeme vinegretom, ktorý pripravíme z citrónovej šťavy, olivového oleja, zo soli, z čierneho korenia a cesnaku. Pomer oleja a citrónovej šťavy je 3 : 1.
- 3
Nakoniec na zeleninu dáme trochu čerstvých byliniek – bazalku, rozmarín, tymian podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu