Voňavá grilovaná zelenina fotorecept

František Pado
spolupracovník hotela Elizabeth v Trenčíne, 28. augusta 2015
Voňavá grilovaná zelenina (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 - 4 ks




Postup

  1. 1

    Zeleninu nakrájame na plátky a kladieme na gril. Grilujeme z každej strany, kým sa na zelenine nevytvoria mriežky. Jednotlivé kúsky zeleniny skladáme z grilu postupne podľa stupňa ugrilovania. Cuketa a baklažán sú ugrilované skôr, paprika a fenikel ostanú na grile dlhšie.


  2. 2

    Potom zeleninu dochutíme, kým je vlažná. Dochucujeme vinegretom, ktorý pripravíme z citrónovej šťavy, olivového oleja, zo soli, z čierneho korenia a cesnaku. Pomer oleja a citrónovej šťavy je 3 : 1.


  3. 3

    Nakoniec na zeleninu dáme trochu čerstvých byliniek – bazalku, rozmarín, tymian podľa chuti.


Diskusia k receptu

slavkabis
ja som ešte neskúšala fenikel v kuchyni, poznám len čaj :) 5*
dormella
Dochutime-li citronovou stavou s olivovym olejem, jedna se o citronet (citronette), ne vinagret......
1x myalab
buchtabuchta
@slavkabis fenikel je veľmi dobrý, nie je taký protivne sladkastý a voňavý ako čaj zo semienok. Ja ho robím nakrájaný a podusený na masielku ako prílohu k mäsu, alebo rybe. Dobrá je aj krémová polievka - uvariť, rozmixovať, smotanu, soľ, korenie. Vyskúšaj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia