Foto: frezia
Pimientos su male spanielske papricky, pouzivane casto na tapas. Aj ked su jemne pikantne, moze sa stat, ze nas niektora prekvapi svojou stiplavostou. Zobraziť celý popisPimientos su male spanielske papricky, pouzivane casto na tapas. Aj ked su jemne pikantne, moze sa stat, ze nas niektora prekvapi svojou stiplavostou. Mozu sa opekat na grille, alebo v panvici na troske olivoveho oleja.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Postup je uplne jednoduchy. Papricky oplachneme a osusime.
-
2
V panvici na troske horuceho oleja oprazame papricky na strednej teplote. Ja som mala na elektrickom sporaku cislo 6, sem - tam prehodime. Mozeme to robit aj na grilovacej panvici.
-
3
Po necelych desiatich minutach su uz hotove. Posypeme ich hrubozrnnou solou a trocha okorenime. To korenie nemusi byt, ale ja korenim vsetko.
@tiginko , ano v Metre su urcite, ale vyskytuju sa uz aj v supermarketoch.
Mozes ich pouzit ako prilohu, ale viac sa hodia na predjedla, napr.
varecha.pravda.sk/recepty/antipasti-misti-/42365-recept.h...
niekedy robime na mensiu misu, podla toho, pre kolko ludi.
predavaju aj tieto:
varecha.pravda.sk/recepty/lahodkova-paprika-fotorecept/55...
su tiez malicke a rovnako balene. Pripravuju sa ale odlisne.
Dakujem pekne za komentar.
ano, presne tak.
uložené, dakujeme za perfiš receptík a 5*
@veronikka , ja tiez dakujem.
@dosa , vyskusaj, verim, ze budu mat uspech. Dakujem pekne za komentar.
Tesi ma, ze som ta inspirovala. Pekny vecer.
s nimi, recept si uložím, aby som nezabudla
@kecemis , verim, ze vam budu chutit.
@klukodvody , aj ja dakujem.
( omeleta z mladého cesnaku ) . Ďakujem za pripomenutie.