Pimientos fotorecept

frezia - fotkafrezia, 14. júna 2016
Pimientos (fotorecept)
Foto: frezia

Pimientos su male spanielske papricky, pouzivane casto na tapas. Aj ked su jemne pikantne, moze sa stat, ze nas niektora prekvapi svojou stiplavostou. Mozu sa opekat na grille, alebo v panvici na troske olivoveho oleja.

2 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postup je uplne jednoduchy. Papricky oplachneme a osusime.

    Pimientos (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici na troske horuceho oleja oprazame papricky na strednej teplote. Ja som mala na elektrickom sporaku cislo 6, sem - tam prehodime. Mozeme to robit aj na grilovacej panvici.

    Pimientos (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po necelych desiatich minutach su uz hotove. Posypeme ich hrubozrnnou solou a trocha okorenime. To korenie nemusi byt, ale ja korenim vsetko.

    Pimientos (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

kukulienka71
pečené papriky sú vždy chutné a takéto som ešte nejedla. Dávaš jednoduché a niečím nové recepty, vďaka:-)
tiginko
tak s tým korením som na tom rovnako. Teda ja najradšej štvorfarebné. Tieto papriky som videla tuším v Metre, ak tam budú aj nabudúce, určite ich kúpim na vyskúšanie tohto jednoduchého receptu. Ozaj, čo s nimi? Predpokladám ako príloha k mäsu budú fajn
kucharka
Jeej... Zrovna dnes sme mali na obed. Pimientos fritos. Ja ich davam na velky tanier do stredu stola a kazdy si berie, ako povedala Frezia, ako tapas alebo akoby taku predlohu. Vacsinou k nim robim tortilla de patatas ( zemiakova tortilla ) a pan con tomate ( chlieb s rajcinou ). Pan con tomate je bageta alebo podobny typ chlebov, prekrojeny a natrety rajcinovou stavou a pokvapkany olivovym olejom a solou.
frezia
@kukulienka71 , dakujem, si mila.
@tiginko , ano v Metre su urcite, ale vyskytuju sa uz aj v supermarketoch.
Mozes ich pouzit ako prilohu, ale viac sa hodia na predjedla, napr.
 varecha.pravda.sk/recepty/antipasti-misti-/42365-recept.h...

niekedy robime na mensiu misu, podla toho, pre kolko ludi.
predavaju aj tieto:
 varecha.pravda.sk/recepty/lahodkova-paprika-fotorecept/55...

su tiez malicke a rovnako balene. Pripravuju sa ale odlisne.
Dakujem pekne za komentar.
slavka2012
V Spanielsku ich volaju aj pimientos de Padron, daju sa vypestovat aj u nas, ale su citlivejsie na chlad.
dosa
... ukladam, vyzeraju fantasticky, ked kupim - vyskusam, doma predpokladam 100% uspech... :))
hyacinta
Milá frezia, aj ja ich mám veľmi rada či už samotné, ako prílohu k mäsku či k rybe.
maja1976
Prave dnes som ich videla v rewe a premyslala ako ich urobit ) diky za recept )
havino
fajné, ja rada takéto pečené papriky, ako prílohu, minulý rok, som mala nad úrodu vraj to mali byť chilli, ale vzrastu takéhoto podobného, nedozreli na červeno a kapánek takéto zelené aj štipkali, no ale sortu ja už netuším čo to bolo, na zeleno som ich pozavárala sladko kyslo, už by som dnes vedela čo aj
s nimi, recept si uložím, aby som nezabudla
kecemis
veru fajnota. Som rad ze si to tu dala, u nas to bude teraz velmi casto. Ukladam a uz sa tesim.
klukodvody
Také je používám a jezdíme si pro ně do Rakouska. To máme mnohem blíž než do Znojma, kde se občas také objeví. Pěkný recept díky za něj.
frezia
@havino , viem ktore papricky asi myslis. Su tiez male, zelene aj cervene, maju hrubsiu duzinu nez tieto. Mozes ich urobit na tento sposob, ale potrebuju viac casu aby zmäkli. Tie sladkokysle boli urcite tiez vyborne.
@kecemis , verim, ze vam budu chutit.
@klukodvody , aj ja dakujem.
kucharka
Dnes sme mali zase na obed: pimientos fritos ( pimientos de padron ) s pan con tomate ( chlieb s rajčinovou šťavou a oliv.olejom ) a tortilla de ajos tiernos
( omeleta z mladého cesnaku ) . Ďakujem za pripomenutie.