Pimientos su male spanielske papricky, pouzivane casto na tapas. Aj ked su jemne pikantne, moze sa stat, ze nas niektora prekvapi svojou stiplavostou. Mozu sa opekat na grille, alebo v panvici na troske olivoveho oleja.
2 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Postup je uplne jednoduchy. Papricky oplachneme a osusime.
-
2
V panvici na troske horuceho oleja oprazame papricky na strednej teplote. Ja som mala na elektrickom sporaku cislo 6, sem - tam prehodime. Mozeme to robit aj na grilovacej panvici.
-
3
Po necelych desiatich minutach su uz hotove. Posypeme ich hrubozrnnou solou a trocha okorenime. To korenie nemusi byt, ale ja korenim vsetko.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
@tiginko , ano v Metre su urcite, ale vyskytuju sa uz aj v supermarketoch.
Mozes ich pouzit ako prilohu, ale viac sa hodia na predjedla, napr.
varecha.pravda.sk/recepty/antipasti-misti-/42365-recept.h...
niekedy robime na mensiu misu, podla toho, pre kolko ludi.
predavaju aj tieto:
varecha.pravda.sk/recepty/lahodkova-paprika-fotorecept/55...
su tiez malicke a rovnako balene. Pripravuju sa ale odlisne.
Dakujem pekne za komentar.
ano, presne tak.
uložené, dakujeme za perfiš receptík a 5*
@veronikka , ja tiez dakujem.
@dosa , vyskusaj, verim, ze budu mat uspech. Dakujem pekne za komentar.
Tesi ma, ze som ta inspirovala. Pekny vecer.
s nimi, recept si uložím, aby som nezabudla
@kecemis , verim, ze vam budu chutit.
@klukodvody , aj ja dakujem.
( omeleta z mladého cesnaku ) . Ďakujem za pripomenutie.