Šalát z čínskej kapusty s hríbami

evas13 - fotkaevas13, 30. januára 2010
Šalát z čínskej kapusty s hríbami
Foto: evas13

Je to šalát, ktorý pripravoval šefkuchár a porotca z Príma varešky.

5-6
porcií
30-40 minút
príprava

Suroviny

1 kg
5 ks
400 g
6 veľkých ks
3 PL
1 ks
1 ks
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia uvaríme na tvrdo, schladíme a očistíme. Čínsku kapustu nakrájame na menšie prúžky, papriku na kocky,pór na prúžky, dáme do väčšej misy a jemne posolíme. Premiešame.

  2. 2

    Do druhej misky si dáme na kocôčky nakrájené kyslé uhorky, vajcia, k tomu pridáme horčicu, huby/používam Mikado/ a čierne korenie. Všetko spolu zamiešame. Kto má rád sladšie šaláty môže si pridať cukor. Po zamiešaní necháme 10-15 min postáť a potom túto marinádu pridáme do čínskej kapusty. Znovu premiešame, dáme do chladu na 30-40min. odpočinúť, aby sa chute spojili.

  3. 3

    Podáva sa ako príloha k mäsku, ale aj ako samostatné jedlo s pečivom. Výborne sa hodí pri oslavách. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Gombička94 ďakujem za pochvalu a vidím, že vo svojom mladom veku sa vyznáš v dobrotách. Kombinácia horčice, vajec a oleja vytvára zvláštnu majonézovú chuť, ktorá je prepojená s hríbami a ostatnými ingredienciami.

Pridaj komentár k receptu: