Pečené papriky plnené tvarohom s paradajkovou omáčkou fotorecept
Foto: danja301
Pečeni polneti piperki so urda vo sos ot domati - takto znie pôvodný názov receptu , ktorý opäť , ako moje iné zeleninové recepty Zobraziť celý popisPečeni polneti piperki so urda vo sos ot domati - takto znie pôvodný názov receptu , ktorý opäť , ako moje iné zeleninové recepty pochádza z Macedónska. Toto jedlo sa je ako príloha ku tzv. skare , čo je grilované mäsko, ktoré sa pripravuje väčšinou podvečer. V horúcich letných dňoch je to aj ľahké hlavné jedlo kombinované s domácim chlebíkom a pohárom chladeného piva,alebo vína.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny , ktoré budeme potrebovať. Na obrázku sú tie hlavné, nezabúdajme aj na ingrediencie.
-
2
Umyjeme a očistíme si papriky.
-
3
Tvaroh osolíme podľa chuti a zmiešame s vajíčkami. Odporúčam tvaroh mäkšej konzistencie , nie veľmi suchý a hrudkovitý. Ja som použila domáci tvaroh, kde ak treba vmiešam trochu kyslej smotany, aby sa tzv. nesypal , ale aby mal kompaktnú mastnejšiu konzistenciu. Ak ho stlačíme medzi prstami , alebo dlaňami mal by sa dať tvarovať.
-
4
Naplníme ním papriky. Postavíme si ich takto do hrnca, tvaroh klesne dole paprikami a môžeme ich ešte podopĺňať.
-
5
Olúpeme si mäkšie paradajky, cesnak, šupky dáme do sitka a necháme odtiecť, tekutinu , ktorá odtiekla vlejeme k pokrájaným dužinám paradajok , zbytok zo sitka vyhodíme.
-
6
Cesnak si osmažíme do zlatista.
-
7
Pridáme olúpané a nakrájané paradajky. Osolíme podľa chuti a varíme na miernom ohni až kým sa nám zvyšná tekutina neodparí a omáčka zhustne. Nezabúdajme miešať. Omáčka sa varí približne tak dlho ako sa pečú papriky. Preto ju dávame variť ako prvú a až potom nasledujú papriky.
-
8
Rozpálime si olivový olej , poukladáme papriky a začíname ich opekať. Opekáme na miernom ohni , aby nám nezhoreli. Minúty neviem určiť , ale majú mať farbu ako na fotkách , vtedy sú také aké majú byť.
-
9
Opekáme do zlatista z každej strany.
-
10
Ukladáme si ich na do misky, ale neprikrývame.
-
11
Poukladáme si ich na servírovací tanier. Omáčka by už tiež mala byť hotová. Nasekáme do nej čerstvú bazalku , prípadne si pomôžeme sušenou. Naberačkou polejeme poukladané papriky.
-
12
Ozdobíme petržlenovou vňaťkou a môžeme servírovať.
Dakujem krasne, coskoro ich uvarim, napisem ako chutili :)))))
5* Ti patrí zaslúžene.
plnené papriky s bryndzou poznám ako typický bulharský recept, v Bulharsku mimoriadne obľúbený, Bulhari naplnené papriky bryndzou ešte obalia v trojobale a vyprážajú, podávajú ako samostatný ľahký letný obed s čerstvou zeleninou, najčastejšie s paradajkami alebo ako chuťovku, je to ich národné jedlo - teda jedno z tých charakteristických národných jedál :-)
neviem, či to viem dobre, ale čítala som, že macedónska kuchyňa sa vyznačuje nepreberným množstvom najrôznejšej zeleniny a macedónska gazdinka obyčajne všetku zeleninku nakrája na kúsky a mieša, + ostatné prísady a výsledok sú úžasné jedlá! Samozrejme nie je to iba zelenina.
Srdečne Ťa pozdravujem a teším sa na Tvoje fantastické recepty :-)
to je v poriadku:-) som rada, že sa ti ten nápad páči.