Baklava

redakcia - fotkaredakcia, 5. januára 2010

Suroviny

4 pláty
450 g
225 g




Postup

  1. 1

    Formu na pečenie vymastíme a dáme na ňu po celej ploche jeden celý plát lístkového cesta. Potrieme ho maslom a položíme naň druhý plát, ktorý tiež potrieme maslom. Na tento plát rozvrstvíme polovicu nasekaných mandlí, ktorú sme zmiešali s cukrom a mletou škoricou.

  2. 2

    Položíme ďalší plát a znova potrieme maslom a posypeme zvyškom orechov. Posledný plát najprv potrieme maslom a natretou stranou ho vložíme do formy smerom nadol. Opatrne zatlačíme, aby sa pekne spojil s orechmi.

  3. 3

    Hotové vrstvy prerežeme do dvoch tretín tak, aby sme vytvorili obdĺžniky (alebo šikmo na trojuholníky). Potrieme a zalejeme rozohriatym medom s maslom. Pečieme v rúre do zlatohneda.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia