Carpaccio z mušlí sv. Jakuba

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 24. júna 2010
Carpaccio z mušlí sv. Jakuba
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mušle sv. Jakuba nakrájame na veľmi tenké plátky (kolieska), ktoré pomocou okrúhlej formičky uložíme na silikónovú formu ako carpaccio. Potrieme marinádou z olivového oleja, soli, cukru a citrónovej šťavy. Očistenú zeleninu nakrájame na veľmi tenké rezančeky (tzv. julienne) a krátko blanžírujeme vo vriacej vode.

  2. 2

    Následne nakrájame na drobné kocky a spojíme s domácou majonézou (žĺtky, horčica, olej). Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, čím majonézu so zeleninou odľahčíme. Dochutíme vínnym octom, soľou a korením.

  3. 3

    Pomocou kovovej formičky uložíme na tanier, navrch položíme carpaccio z mušlí a posypeme nahrubo namletým červeným korením. Pred podávaním pokvapkáme panenským olivovým olejom a ozdobíme lístkom petržlenovej vňate alebo koriandru.

  4. 4

    Náš tip: Carpaccio možno pripravovať viacerými spôsobmi. Vždy sú to však tenké plátky mäsa naložené v oleji a bylinkách. Pokrm pochádza z Talianska, meno má podľa jedného benátskeho maliara.

Diskusia k receptu

nadja
Prosím o vysvětlení:
"Mušle sv. Jakuba nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré pomocou okrúhlej formičky uložíme na silikónovú formu ako carpaccio. " - jaký to má význam, proč se mají plátky přendavat pomocí formičky a ukládat na silikonovou formu ???




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia