
Korenistý indický naan chlieb
Indická kuchyňa nám veľmi chutí a je na našom stole dosť často. Výbornou prílohou ku rôznym...

Kachori - hráškové bochníčky
Kachori (čítaj: kačori ) je pôvodom bengálske jedlo pripravované a predávané ako rýchle občerstvenie v uliciach Indie....

Zemiaky v kokosovom mlieku
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a kurkumu a cibuľu na miernom ohni popražíme...

Kuracie rezance po indicky
Mäso nakrájame na rezance, prudko opečieme na oleji, osolíme, okoreníme karí korením, podlejeme trochou vody a podusíme....

Tofu šalát s rukolou
Tento úžasný, zdravý šalátik je proste bašta! Recept je na dve bohaté porcie a verte mi,...

Fazuľa po Indicky
šampiňóny, pór, fazuľa, červená paprika kápia, maslo, korenie, mletá rasca, ...

Tofu masala
Fantastické vegánske jedlo s nádychom Indie. Zvládne ho naozaj každý akurát je potrebné zohnať správne suroviny...

Kapustová ryža na indický spôsob
Kapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla....

Cviklový/zemiakový šalát s kokosom (vegan)
Zase niečo na indickú nôtu. Môžete použiť cviklu alebo zemiaky (či ich skombinovať). V lete...

Indický cícerový dezert Ka Ladoo
Pripravuje sa pri príležitosti osláv indického festivalu Diwali.

India po slovensky
Najprv si pripravíme marinádu a kusky kurčata v nej nechame hodinku-dve. Ja kurča solím zvlašt, lebo...

Jednoduché Sabdží
Toto jedlo si veľmi rada pripravím večer a ráno nabalím do práce. Základ som čerpala ...

Indická vejce
Recept mám dlouhé roky z jedné indické kuchařky. Vejce jsou vynikající, příprava jednoduchá, kari...

Karí kuracie placky
Jednoduché a chutné jedlo, ktoré môžete podávať s chlebom a pivkom, hranolkami, alebo na...

Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou
Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút,...

Kuřecí křídla po indicku
Křidýlka dáme na plech s pečícím papírem (nesolíme) a vložíme na 20 minut do rozpálené trouby...

Indické kuracie prsia s pomarančovou šťavou
Nedávno ma v kuchyni prepadla kreatívna chvíľka a vzhľadom k tomu, že sa mi po byte...

Maslo Ghee
Maslo Ghee je druh "čistého" masla, ktoré má pôvod na indickom kontinente. Je dôležitou súčasťou...

Citrónová ryža
Ryžu varíme 15 minút vo väčšom množstve vody bez pokrievky. Na oleji opražíme kešu, hrozienka...

Hrachovo-kukuricové karí
V mensom hrnci zohrejeme lyzicu oleja. Pridame koriandrove semena a susene chilli papricky. Poprazime na...

Cícerovo-zemiaková tikka masala
Ahojte, do tohto receptu som použila tikka masala omáčku (nekupujem omáčky často ale občas prečo nie)....

Losos s karí zeleninou
Veľmi jednoduchý recept a chutný... priateľ mi doniesol lososíka z Fínska a tak vymýšľame, ...

Placky paratha s cuketou a jarnou cibuľkou
Do misky nastruhame najemno cuketu. Pridame nadrobno nakrajanu jarnu cibulku. Dalej pridame sol, garam...

Placky paratha plnené šošovicou
Preosejeme múku, pridáme soľ, premiešame. Pridáme olej a vodu a rukou vymiešame vláčne, ...

Polievka z hokaida, tentokrát s kokosovou smotanou
Receptov na polievku z tekvice hokaido je nespočetne veľa. Aj ja ju pripravujem rôznymi spôsobmi, ...